Aurinko nousee tässäkin osoitteessa

aamut1 (1)

aamut2 (1)

aamut3

aamut5

aamut4

aamut6

aamut8

aamut7

aamut9

aamut10

Tässä asunnossa on auringonnousuparveke vailla vertaa. Se ulottuu olohuoneen reunasta reunaan, ja aurinko kiipeää estradilleen suoraan vastapäisen mäen takaa. Yö pakenee parvekkeen reunoille, ja yltäkylläisen värileikin jälkeen jäljelle jää vain valo. Tähän vuodenaikaan kiitän siitä painokkaasti.

Aamut uudessa kodissa ovat polveilevia ja venyviä. Ne ovat tehottomampia kuin sellaisissa huoneissa, jotka tuntee silmät kiinni ja ylösalaisin. Toisaalta olen lokakuussa nauttinut siitä, että juuri nyt aamujeni ei tarvitse olla sekuntipeliä. Olen viettänyt aikaa joogamatolla ja syönyt aamiaiseni sohvan virkaa toimittavalla sängyllä videoita katsellen. Siivonnut pikaisesti keittiön ja katsonut sitten, mitä on luvassa tänään.

Eräänä aamuna ehdin kuvata koko auringonnousun alusta loppuun.

Asunto tulee kodiksi palanen kerrallaan. Minut on yllättänyt se, kuinka paljon keskeneräisyys ja väliaikaisuus vaikuttavat elämiseen. Mieli ei ota asettuakseen ennen kuin ympäristö suostuu pysähtymään aloilleen. Rutiinit voivat vakiintua vasta, kun niiden vaatimat esineet ovat paikoillaan. 

Marraskuussa rauhoitetaan taas muutama nurkka.

Our new home has the perfect sunrise balcony. Stretching to the width of the living room, it offers a beautiful display of colours as the sun climbs up from right behind the hill opposite. Night retreats to the edges and all we’re left with is light. At this time of the year, I’m immensely grateful for it.

Mornings in a new flat are different from those spent in rooms you know your way through eyes closed and standing on your head. Without the efficiency that familiarity brings, they drift and meander without a productive course. I’ve been quite enjoying it, though, happy to have the opportunity to take it slower.

One morning, I had the time to stop and capture the whole sunrise, start to finish.

A flat becomes a home one piece at a time. What’s surprised me is how much makeshift arrangements and incompleteness can sometimes weigh on you. The mind won’t settle until its surroundings have. Routines can only be established once the stuff needed for them has a place.

In November, we’ll calm a couple more corners.

2 thoughts on “Aurinko nousee tässäkin osoitteessa

    • Lotta says:

      Tässä kohtaa otan ihan jokaisen auringonsäteen ilolla vastaan ja varastoin tulevia kuukausia varten. Kiitoksia kovasti, kodin leppoisuusaste kasvaa vielä tällä viikolla, kun saamme olkkariin sohvan! :)

Kirjoita kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s