Suklaatehdas keittiönpöydällä

suklaalevy4

Ennen joulua, kun viimeiset velvollisuudet on hoidettu, on aika tavata ystävät, päivittää syksyn kuulumiset ja vähän lahjoakin. Tykkään antaa itse tehtyjä lahjoja, mutta ne eivät voi olla kovin suuritöisiä tai aikaavieviä. Pitää siis keksiä jotain suhteellisen liukuhihnalta tehtävää, mutta siitä huolimatta merkityksellistä.

Idea tämänvuotisiin pikkulahjoihin tuli ohimennen Me Naiset -lehdestä, jonka satuin poimimaan kotona keittiön pöydältä. Itse tehdyt suklaalevyt, heureka!

suklaalevy2

suklaalevy5

Suklaatehdas syntyy muutamasta suklaalevystä – minä käytin Pandan maitosuklaata, valkoista ja tummaa suklaata – sekä omavalintaisista täytteistä. Suklaa sulatetaan, levitetään leivinpaperille ja koristellaan, minkä jälkeen levyt laitetaan jääkaappiin jähmettymään. Ne kannattaa muutenkin säilyttää kylmässä.

Täytteiksi ostin muun muassa kuivattuja karpaloita, kookoshiutaleita ja mariannerouhetta. Ranskanpastilleista tuli leikkisän näköisiä levyjä, ja leivontahyllystä löytynyt, suussa poksuva popping candy sopi hauskasti pastillien seuraksi. Irtokarkkipussin fudgepaloista ja sormisuolasta hain suolakinuskista vivahdetta. Viimeistelin levyt kultaisilla koristekuulilla ja nonparelleilla.

suklaalevy3

suklaalevy1

Paketoin suklaalevyt lähikaupan pienimpiin kinkunpaistopusseihin, jotka leikkasin ja taittelin sopivan kokoisiksi. Päälle sitaisin etiketin, josta selviää levyn nimi ja sisältö sekä tietysti sen valmistanut suklaatehdas: Matildan suklaafabriikki.

Mitä makuja sinun suklaalevyysi tulisi?

After all the autumn’s tasks have been ticked off the list, it’s time to meet up with friends, catch up on the latest news and share a little Christmas spirit in the form of small gifts. I like to give handmade, but the gifts can’t be anything particularly time consuming or laboursome. So every year, I’m looking for something I can make in a bulk but still personalise and make meaningful.

The idea for this year’s gifts came from a women’s magazine that I by chance leafed through. Homemade chocolate bars, eureka!

All you need for your own chocolate factory is a few regular bars of chocolate – I used milk chocolate, dark and white chocolate  – and toppings of your choice. The chocolate is melted, spread on a parchment paper, and sprinkled with different toppings. Then the bars are placed in the fridge to settle. They are best kept in the fridge, too, until enjoyed.

For toppings, I bought dried cranberries, coconut flakes, and mint chocolate crumble, for example. Pastel coloured chocolate lentils (‘French pastilles’ we call them) made for playful bars, and popping candy was a fun match for them. I used fudge bites and flake salt to make a salty caramel flavour. To finish, I added golden sugar pearls and sprinkles.

I packed the chocolate bars in the smallest clear roasting bags I could find, and cut and folded the bags to size. Lastly, I added a label with the name and contents of the bar plus the name of the manufacturer – Matilda’s chocolate factory.

Which flavours would you have in your chocolate bar?

Advertisements

2 thoughts on “Suklaatehdas keittiönpöydällä

  1. Pipo-otus says:

    Ihana lahja! :) Just eilen kattelin erilaisia joulukarkkiohjeita ja mietin, että ensi vuonna kokeilen jos ehdin. Valkosuklaaseen upotetut M&M-karkit näytti jo niin hauskalta, että täytyy testata. Täytteissä tykkäisin varmaan erilaisista pähkinöistä ja toisaalta itse tehty krokanttikin vois olla ihanaa…

    • Lotta says:

      Myöhäinen vastaus – en ole muka ehtinyt tarkistaa kommentteja kunnolla hetkiin. Mutta ihanaa, kun kommentoit! ♥ Näitä suklaalevyjä tulee kyllä varmasti tehtyä myöhemminkin, ihan vaikka itselle, kun nyt pääsin vain vähän maistelemaan nurkkia. :D Sun täyte-ehdotukset kuulostaa oikein hyviltä!

Kirjoita kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s