Muffinssiaamu on hyvä aamu

aamiaismuffinit1

Minulla on tiettyjä lemppariaamuja. Yleensä niihin liittyy hitaus sopivassa suhteessa, mutta myös näpsäkät aikaiset kesäaamut, kun on valoisaa ja selkeä päämäärä, ovat aika kivoja. Erityinen paikka sydämessäni on kuitenkin sellaisella aamutyypillä, joka on nyt tapahtunut elämässäni neljä kertaa ja on joka kerta yhtä kiva. Tänään oli taas sen aika. Se menee näin:

On kesäsunnuntai, pihalla on sen verran lämmintä, että ulko-oven voi avata ja tuulettaa unihiekkoja kämpästä. Minä olen jo virkeä, poikaystävä vielä aamu-unisempana nukkuu. Vedän välioven kiinni, etten herättäisi, ja hipsin keittokomeroon leipomaan aamiaismuffinsseja. Ovesta kantautuu auringonvaloa ja linnunlaulua. Ei ole kiire minnekään. Kun muffinssit ovat uunissa ja tiskit on tiskattu, voi istahtaa eteisen lattialle heiluttelemaan varpaita auringossa.

aamiaismuffinit2

aamiaismuffinit4

Oikein huvittaa, miten tarkat raamit voi lemppariaamulleen piirtää – mutta noin se nyt vain menee. Tänään keittelin joutessani myös kookosmannapuuron, sillä olin saanut toiseen kaupunkiin muuttaneelta kaverilta kaappiini mannasuurimoita. Korvaamalla osan maidosta kookosmaidolla ja heittämällä päälle persikanpaloja siitä tuli oikein herkku. Jääkaapissa oli vielä vähän mangokivennäisvettä illalta. Oli paras aamupala hetkiin, vaikka itse sanonkin.

aamiaismuffinit3

Tässä vielä resepti aamiaismuffinsseihin – kuka tietää, vaikka niistä tulisi osa sinunkin lemppariaamujasi! En enää muista, mistä olen reseptin alun perin poiminut muistiin, mutta se on elänyt reseptikirjassani vuosien varrella. Kevätsipuli on oma lempparilisäykseni, se parantaa muutenkin elämänlaatua kertaheitolla aina näin kesän kynnyksellä.

Aamiaismuffinssit (6-8 kpl)

2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl soodaa
ripaus suolaa
1/4 dl öljyä
2 dl jogurttia tai kermaviiliä
juustoraastetta
kevätsipulia
vapaavalintaisia siemeniä (minulla auringonkukan-, pellavan-, kurpitsan- ja seesaminsiemeniä)

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi muffinssivuokiin ja ripottele päälle esimerkiksi kurpitsansiemeniä. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Halkaise ja tarjoile voin tai tuorejuuston kera – tai nauti ihan sellaisenaan! Ihanaa aamua!

I have certain mornings that are my favourite. There’s often an element of slow to them, but I don’t mind quick summer mornings when there’s an abundance of light and a clear plan for the day ahead. My ultimate favourite, though, is a very specific type of morning that’s now happened four times in my life – always as delightful as the previous time. Today was one of those occasions. It goes like this:

It’s a summer Sunday, warm enough to open the front door and let some fresh air in. I’m wide awake already, but my boyfriend (the morning sleepy type) is still asleep. I quietly close the bedroom door so as not to wake him, and tiptoe to the kitchenette to bake some breakfast muffins. Sunshine and birdsong carry through the open front door. There’s no rush. When the muffins are in the oven and the dishes are done, I sit on the hallway floor,  wiggling my toes in the sun.

It’s funny how precise your favourite morning can look, but that’s just how it is. With extra time to spare today, I also cooked up some semolina porridge. Made with coconut milk and topped with fresh peach, it was a real treat. Some sparkling water with a mango taste remained from last night. It was the best breakfast in a while, if I may say so.

Here’s the recipe for the breakfast muffins – who knows, maybe they’ll become a part of your favourite mornings, too! I can’t recall where I originally found the recipe, but it’s changed a little in my notebook since then. The spring onion is my favourite addition; we don’t get it in the winter, and I feel like my quality of life is instantly improved when it hits the shops.

Breakfast muffins (makes 6-8)

2 dl plain flour
1 dl rolled oats
1 tl baking soda
a pinch of salt
1/4 dl vegetable oil
2 dl yogurt
grated cheese
spring onion
seeds of your choice (I used sunflower, pumpkin, sesame & flaxseed)

In a bowl, combine the flour, rolled oats, baking soda and salt. Add the rest of the ingredients and mix well.  Spoon the mixture into muffin cases and sprinkle seeds on top. Bake in 200 C for 15 to 20 minutes. Cut in half and serve with butter or cream cheese – or enjoy as is! Have a lovely morning!

Advertisements

2 thoughts on “Muffinssiaamu on hyvä aamu

Kirjoita kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s