{22} Kiireisen tontun joulutorttuhyrrät

joulutorttuhyrrät4

Meillä kotona joulutortut tekevät usein kauppansa paremmin pyörylöinä kuin perinteisessä muodossa. Toki iltojen pimetessä ja joulumielen iskiessä leivotaan pari pellillistä tähti- ja enkelitorttuja ihan silkasta joulunodotuksen ilosta, mutta varsinaisiksi joulunpyhiksi on ollut tapana pyöräyttää kasa pienempiä torttuhyrriä. Hyrrät ovat myös kiireisen jouluherkku, sillä niiden kanssa säästyy yksittäisten taikinankulmien taittelulta.

joulutorttuhyrrät2

Joulutorttuhyrrät

Iso lehtitaikinalevy
Jauhoja kaulimiseen
Paistonkestävää marmeladia (luumu, vadelma, omena tms.)
Kananmuna
Tomusokeria
Vettä

Kauli lehtitaikina ohuemmaksi jauhotetulla alustalla. Levitä päälle kerros valitsemaasi marmeladia. Kääri taikina huolellisesti rullaksi – katso, että marmeladia jää rullan sisäänkin! (Hups.) Leikkaa rulla sahalaitateräisellä veitsellä korkeintaan sentin levyisiksi palasiksi. Voitele hyrrät kananmunalla ja paista 225 asteessa, kunnes pinta on kullanruskea. Anna hyrrien jäähtyä pellillä ja tee sillä aikaa tomusokerista ja vedestä sokerikuorrute. Pursota kuorrutetta vauhdikkaina viivoina hyrrien päälle.

joulutorttuhyrrät3

joulutorttuhyrrät5

Nämä hyrrät saivat makean sisuksensa vadelmamarmeladista – ja samalla tulin laittaneeksi lusikkani siihen kuuluisaan torttumarmeladisoppaan.

Luumuhilloa sen olla pitää – vai pitääkö? Mitä mieltä olet?

The Finnish Christmas pastry, traditionally filled with plum jam, is one of the most popular Christmas treats in this corner of the world. Usually made in a star shape, my family enjoys them even more as little sweet spirals topped with a bit of white icing. The traditional pastries can be seen in our house when the Christmas mood first hits us, but come the actual Holidays, these babies become more popular. They’re also quick and simple to make, as you are spared the trouble of folding one pastry at a time.

Spiral Christmas Pastries

A sheet of puff pastry
Flour for rolling
Marmalade (plum, raspberry, apple…)
1 Egg
Icing sugar
Water

Roll out your sheet of puff pastry – dust the surface with flour if the dough seems to stick too much. Spread marmalade of your choice on the sheet, then start carefully making a pretty roll out of it. (Watch the marmalade, as it likes to run away!) Use a serrated knife to cut out slices max 1 cm thick. Brush the slices lightly with egg wash and bake in 225C until golden brown. Let the pastries cool down and make the icing by mixing icing sugar with a few drops of water. Pipe swift lines of icing on the pastries.

4 thoughts on “{22} Kiireisen tontun joulutorttuhyrrät

  1. Pipo-otus says:

    Hauskoja hyrriä! (: Miulle ei oo niin justiinsa tuon hillon kanssa. Luumua laitan itse jos laitan mutta omenaisetkin syön. Ja meillä onkin pakkasessa torttutaikinalevyt ja jääkaapissa luumuhillo odottamassa. Ehkä huomenna saa torttuja. En oo syönykään kuin yhden joulutortun tänä vuonna! Se on ennätysvähän. Notta ei oo ainakaan torttuähky vielä. :D

Kirjoita kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s