{9} Nekkupiparit

nekkupiparit1

Erään joulun alla löysin uuden lempipikkuleipäreseptin. Siitä syntyy sopivan iso kasa naposteltavaa, eikä pikkuleipien kinuskimaisesta makeudesta meinaa saada tarpeekseen. Onneksi samalla vaivalla tekee vaikka kaksinkertaisen annoksen. (Kerran puolitin taikinan ja paha mielihän siitä vain tuli.) Pakkaa lahjaksi tai syö itse salaa sohvannurkassa!

Alun perin ohje on ilmestynyt Kaikkien aikojen joulu- ja Maku-lehdissä nimellä Nooran nekkukakut. Leipoessa ohje on hitusen muokkautunut.

nekkupiparit4

Nekkupiparit

2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g voita tai margariinia
2 dl sokeria (voi myös korvata osan ruoko- tai tomusokerilla)
2 rkl siirappia

Vaahdota voi, sokeri ja siirappi sähkövatkaimella pehmeäksi vaahdoksi. Leikittelemällä tavallisen sokerin lisäksi ruokosokerilla tai tomusokerilla voit saada pikkuleipiin vielä lisää kinuskista makua! Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita tasaisen kiinteäksi taikinaksi.

Muovaa taikina neljäksi pitkäksi tangoksi uunipellille. Painele tangot litteiksi ja piirrä niihin raitoja haarukalla. Paista pikkuleipiä 200 asteessa uunin keskitasolla 10-12 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita. Vahdi valppaasti etenkin paistamisen loppuvaiheessa, sillä reunat kärähtävät nopeasti.

Leikkaa leivät lämpimänä viipaleiksi ja anna jäähtyä – pikkuleivät kovettuvat jäähtyessään.

nekkupiparit2

nekkupiparit3

A few years back, just before Christmas, I found a new favourite cookie recipe. It makes a nice batch to nibble away – and I can’t get enough of their caramel like sweetness. Fortunately, it’s not a big trouble to double the recipe. (Once I tried to save time by halving it. It definitely wasn’t worth it.) You can wrap these prettily and give as a gift, or secretly make a batch all for yourself.

Caramel Cookies

160g plain flour
1 teaspoon baking powder
100g butter or margarine
170g sugar (you can also substitute some with brown or icing sugar)
2 tablespoons treacle

Mix the butter with sugar and treacle until smooth and fluffy. By using brown or icing sugar with the white sugar, you can add to the caramel taste. Add flour and baking powder, and make a firm batter.

Roll the batter into four long snakes on the baking tray, then gently press them flat. Draw lines on the batter with a fork. Bake in 200C for 10 to 12 minutes or until golden brown. Watch closely, especially towards the end, as the edges can burn quickly.

Cut up your cookies while warm, then let them sit and cool.

Kirjoita kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s