{1} Eväitä joulukuuhun

christmas_magazines6

Tervetuloa Wisteria Walkin joulukalenteriin!

Onpa mukavaa, että olet löytänyt tiesi tänne läpi tuulen ja tuiskun. Istu alas, ota mukava asento ja kaada itsellesi kuppi glögiä – on joulukuu, nyt se on viimeistään sallittua!

Voin paljastaa, että minä olen juonut glögiä jo puolitoista kuukautta. Olen myös leiponut torttuja heinäkuussa, tunnelmoinut joululauluja syyskuussa ja oikolukenut vimmatusti marraskuussa. Tämän kalenterin vuoksi (tai ansiosta) joulu on alkanut tänä vuonna aiemmin kuin koskaan. Nyt minäkin voin nostaa villasukkiin vuoratut jalkani ylös ja kurkkia luukun kerrallaan.

nuotit

Wisteria Walkin joulukuu tulee pitämään sisällään käsillä tekemistä, rakkaita muistoja, pullantuoksuisia päiviä, tarinoita ja niitä hiljaisia hetkiä, kun voi olla vaan. Päivän luukku aukeaa aina aamukuudelta; voit itse valita, aloitatko aamusi sillä kuin suklaakalenterin herkulla ikään, vai odotatko kenties iltaan ja rauhoitut silloin joulutunnelmiin. Ihanaa, että olet mukana löytämässä kanssani joulumieltä!

piparitalkoot2

Myönnettäköön, että joulukuu on usein kaikkea muuta kuin rauhallista laskeutumista jouluun: on viimeiset työt, viimeiset kiireet ja hoput, kaikki viimeistellään ennen juhlaa. Toivon, että tämä kalenteri tuo osaltaan himpun verran rauhaa ja iloa jokaiseen joulukuun päivään. Sen lisäksi kehotan jokaista keksimään oman asian, esineen tai vaikka sanan, johon voi turvautua, kun kiire painaa päälle ja joulumieli on vähän piilossa. Se voi olla mitä vain – minulle tulee mieleen ainakin tällaisia asioita:

 • kynttilän sytyttäminen ja hetken hengittely
 • taskuun sujautettu joulupallo amulettina aamuruuhkassa
 • onnea tuovan sanan raapustaminen lehtiön reunaan uudelleen ja uudelleen, sen ripustaminen jääkaapin oveen, vaikka kirjoittaminen käsivarteen, jos siltä tuntuu
 • hyväksi havaittu jooga- tai venyttelyharjoitus aamuhämärässä, tauolla tai nukkumaan mennessä
 • luku luottokirjaa tai lapsuuden lempparia, johon aina palaat
 • kävelylenkki metsän suojissa
 • pari uutta riviä kaulahuivia tai lapasta.

jouluvalot1

Minä taidankin valita koristelaatikosta amuletin takintaskuun; siellä se saa lämmittää aina aattoon asti. Miten sinä voisit tuoda valoa joulukuuhusi? Jätä ajatuksesi ja puumerkki alle – olisi myös mukava tietää, kenen kanssa jaan tämän matkan jouluun! :)

Iloa päivääsi! Nähdään huomenna.
Welcome to Wisteria Walk’s Advent calendar!

I’m so glad you have found your way here. Do take a comfortable seat and pour yourself a nice mulled wine – it’s finally December, so high time we did!

I can tell you, though, that I’ve been drinking glögg for weeks now. I’ve also made Christmas pies in July, listened to carols in September, and done quite a lot of proofreading in November. Thanks to this Advent calendar, Christmas has come earlier this year than ever before. Now I can put my wool sock clad feet up, too, and concentrate on welcoming Christmas.

December on Wisteria Walk will see some handicrafts, dear memories from years past, festive baking, stories, and moments of peace & quiet. Each day’s post will arrive at 6 am (our local time, GMT+2) – so you can decide if you’d like to start your day with a dose of festivity, or unwind with it in the evening. I’m so enormously happy you’re here to celebrate December with me!

It is true, though, that this festive month can often turn out to be less peaceful and more of a month of all the last-minute tasks and finishing everything up before the celebrations start. I hope this calendar will bring a bit of joy to each day, but I’d also love you to come up with your very own way of finding peace in those moments of stress. So think of something that will bring you happiness when you most need it! It could be anything – this is what comes to my mind:

 • lighting a candle and taking a few deep breaths
 • having a bauble in your pocket as an amulet
 • scribbling your go-to happy word over and over in your notebook, hanging it on the fridge door, even writing it on your arm if you need to
 • a good yoga practice or a moment of stretching first thing in the morning, on a break, or before bed
 • a chapter of that well-worn book from your bookshelf, or a childhood favourite
 • a little forest walk
 • knitting a couple of rows of your new scarf or mittens.

I think I’ll pick an amulet to keep in the pocket of my coat; it will keep me warm in the gales and blizzards. How will you bring light into your December? Leave a comment below – it would also be lovely to get to know all of you who share this journey to Christmas with me! :)

Wishing you a happy 1st of December! See you tomorrow.
Advertisements

12 thoughts on “{1} Eväitä joulukuuhun

 1. Hissu says:

  Ajattelin viimein antaa itselleni luvan ostaa sitä ihanaa Fazerin joulusuklaata, sytyttää kynttilöitä ja kuunnella pentatonixin joululevyä ❤️❤️

  Paras joululukalenteri evörr!

  • Lotta says:

   Mitä mainioin idea! Minä ainakin myöntäisin luvan heti nyt, jos se minusta olisi kiinni. ;) Ihanaa että olet täällä!

 2. Pipo-otus says:

  Joulufiilistely on täälläkin alkanut glögillä lokakuussa, jouluverhoilla (ja matolla) ja jouluvaloilla marraskuussa ja tänään, ah, tänään haen kuusen ja koristelen! Kynttilöitä nyt palaa ympäri vuoden. (: Lisäksi mulla on tavallinen kuvajoulukalenteri jääkaapin ovessa ja tietokoneen taustakuvana on vähän erilainen kalenteri – raamatunkohta jokaisessa luukussa… Notta kaikki on valmista, antaa joulun tulla! Eli mukana ollaan, sinun kalenteriasi myös mielenkiinnolla seurailen! Kuten varmaan aika montaa muutakin. :D Ihanaa. Ei voi olla liikaa joulukalentereita, eihän?!

  • Lotta says:

   Juu ei voi olla liikaa kalentereita! Niitähän voi vaikka availla pitkin päivää. :) Onpa ihanaa, että sinulla on kuusi koko joulukuun. Ja sekin on ihanaa, että olet täällä mukana odottamassa joulua! :)

 3. Sirkka Anneli says:

  Istun ja katselen hämärtyvää sinisen sävyistä maisemaa. Kohta sitä ei näy, mutta siirryin katsomaan kauniita jouluvalojani.

 4. Inari says:

  Tulipa hyvä mieli tästä ensimmäisestä luukusta – ja koska luin sen näin myöhään, saan samantien lukea kolme seuraavaa putkeen. JEE! Mulla on joulukalenteri, jonka jokaisessa luukussa on teepussi. Olen ollut joulukuun alun lomalla, joten olen aloittanut joka aamun kalenteriteellä ja pienellä rauhallisella hetkellä. Samaa yritän jatkaa siitä huolimatta, että työt taas pian jatkuvat. Mukavaa joulunodotusta sinulle, ja kiitos kalenterista <3

  • Lotta says:

   Voi, tuo teejoulukalenteri kuulostaa ihanalta – hiljaiset teehetket ovat yksi parhaista rauhoittumiskeinoista, mitä tiedän. Toivottavasti aamuistasi löytyy pieni tuokio teelle vielä sittenkin, kun työt taas kutsuvat! Voisinkin ottaa vinkistä kopin ja aloittaa itsekin aamuni samalla tavalla. :)

   Ihanaa, että olet täällä mukana availemassa kalenterin luukkuja!

 5. Ruut says:

  Ompa kivaa! Hyppään mukaan tällä tavalla vielä vähän jälkijunassa mutta täällä ollaan! Hauskaa joulukuuta sinulle. :)

Kirjoita kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s