Valoisuutta

helmikuu3

Helmikuu on ollut valoisa. On tekemistä, mutta pään sisässä ei kiirettä. Kandikevät ja sitä rataa, aina ei etene, tekstiä on vähän, mutta aikaa enemmän. Tuntuu, kuin tunnit olisivat nykyään pidempiä kuin ennen. Mukava olotila.

(Tuntien pituuteen on syynsä, josta kuulette lisää lähiaikoina.)

helmikuu7

On ollut syntymäpäivät, maailmankirjallisuuden klassikoita, tunteisiin meneviä kuoropäiviä, Liisaa ihmemaassa. On ollut paras ystävänpäivä, jona ei oikeastaan tapahtunut mitään sen kummempaa kuin päiväunia ja muffinssien leipomista. Ruusuja ja tulppaaneita, häikäisevän aurinkoisia päiviä, lumisadetta ja tuulen tuiverrusta. Aamuisin on jo valoisaa ja se menee mieleenkin.

helmikuu4

Aurinkoisina aikoina tämä asunto onkin niin täynnä valoa, ettei meinaa sekaan mahtua. Kesken kirjoittamisen sitä nostaa katseensa ja jää ihmettelemään, kuinka seinällä on tähtilampun varjo ja aurinko paistaa kiinanruusun kirkkaanvihreiden lehtien läpi. Pitää ihan ravistella itseään, että muistaa palata tekemisensä ääreen.

helmikuu6

Olen joogannut tähänastisen vuoden kaikkina päivinä paitsi kolmena. Siitäkin saa aamulla paljon valoa mieleen ja tilaa kehoon. Ilman aamujoogaa olen nenä kiinni kirjassa kuin mikäkin Notre Damen kellonsoittaja, joogan jälkeen olo on ilmavampi. Käsivarsissa on vähän enemmän voimaa ja hengitys ainakin joskus vähän syvempi kuin ennen. Pelkästä joogamatolle astumisesta tulee hyvä olo.

Ystäväni Pauliina teki täydelliset auringonkeltaiset joogasukat. Kiitos. ♥

helmikuu1

On ollut mukava huomata, kuinka syksyn pimeyteen hetkeksi kadonneet ihmeitä näkevät silmälasit ovat valon ja iloisten asioiden myötä löytyneet. Eivät ne koskaan kauas lähde, mitä nyt välillä vähän leikkivät piilosta.

Juuri nyt näkyy hyvin ja kirkkaasti.

helmikuu2

Päivä piloillaan
päivä piloillaan
sovitti kevättä kupeillensa
kokeili kohmeista kuuta säteellään

Herää, kaunokaiseni
herää, kaunokaiseni

Herää, kaunokaiseni, herää

~ Olavi Uusivirta

helmikuu5

February has been full of light. There are a whole lot of things to do, with the bachelor’s thesis and all, but there’s time, too. The hours have more minutes in them these days, it seems. (There’s a reason behind it that you’ll hear more about later.)

Stuff that’s happened: birthday, literary classics, choir days that go straight into your soul and light a little fire there, Alice in Wonderland, the best Valentine’s Day on which nothing much happened but napping and cupcake baking, roses and tulips, lots of sun and lots of snow. And light – in the mornings, too!

In fact, on sunny days this flat is so full of light I don’t know how I can squeeze in there myself. It’s sometimes a little too easy to forget just what you were doing, when you suddenly see a shadow of the star lamp on the wall or notice how the sun shines through the bright green leaves of the hibiscus.

Another thing that’s lit a light in my life lately is daily yoga. Taking time to open up in the morning always brings that much more ease into the day. There’s a bit more strength in my arms these days and a bit more space in my heart. Just stepping on the yoga mat makes me feel cheerful. (And no wonder, in those sunshiny socks my dear friend Pauliina made me. ♥)

Know this Roald Dahl quote?

And above all, watch with glittering eyes
the whole world around you
because the greatest secrets
are always hidden in the most unlikely places.
Those who don’t believe in magic will never find it.

In the autumn darkness, I felt like I’d lost my glitter, but now it’s come back. It never stays away for long, just likes to play hide and seek every once in a while. There’s lots of glitter around right now, twirling about, catching the snowy light.

Advertisements

4 thoughts on “Valoisuutta

  1. Ruut says:

    Kuulostaa (ja näyttää!) kivalta. Minäkin kävin viime viikolla joogassa ensimmäistä kertaa ja taidan mennä uudestaankin, oli sen verran koukuttavaa!

Kirjoita kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s