Valkea kuin lumi

maalitussi7

Joulun alla investoin valkoiseen maalitussiin. Ajattelin antaa kapineelle mahdollisuuden siitä huolimatta, että lapsuudesta on paljon huonoja muistoja ravistettavista ja pumpattavista kulta- ja hopeatusseista, joista ei ensin tullut väriä ollenkaan ja sitten yhtäkkiä ihan liikaa. (Siinä sitä sitten oltiin, kultaa pitkin joulukorttia ja sormia ja pari tahraa poskessakin.)  Tällä kertaa homma ei onneksi levinnyt käsiin – liekö tusseissa tapahtunut kehitystä vai tekijä viisastunut muutaman vuoden?

maalitussi2

maalitussi6

Olin pitkin joulukuuta kuljetellut kassissani pilttipurkkia aka tuikkukupperoista, jota tarvittiin kuoron joulukonserteissa. Eräänä iltana iskin tussin purkin kylkeen ja huomasin, että siihenhän se väri tarttuu. Päässä soinut kuorokappale siirtyi melkein itsestään lasiin ja sopi siihen kuin nakutettu. Samat sanat tuli raapusteltua sitten useampaan purkkiin, niin pieneen kuin isoonkin. (Kyseessä on Metsien joulu, Lauri Pohjanpään teksti, joka hyppäsi blogiinkin jouluaattona. ♥)

Muistin ostaneeni pari puista sydäntä koristeltaviksi ja uumoilin valkoisen sopivan niihinkin. Niinhän se sopi ja muotoutui vähän kirjoneulemaisiksi kuvioiksi. Valkoinen ja vaalea puu on ehkä yksi kauneimmista väriyhdistelmistä, mitä tiedän.

maalitussi1

maalitussi5

Yksi ystävä sai kolmen pienen tuikkupurkin sarjan, joista jokainen kantoi jouluista sanaa: lunta, rauhaa ja valoa. Parille tein vähän isomman purkin täytteeksi letitettyjä piparitikkuja valkosuklaalla, suklaaströsseleillä, Marianne-rouheella ja kookoshiutaleilla. Yksi ainoa tussi ratkaisi monen paketin sisällön ja oli tänä jouluna jopa ahkerammassa käytössä kuin neulepuikot – ennenkuulumatonta!

Huomenna nappaan vielä kerran mukaan sen ihan ensimmäisen tuikkukupperon ja suuntaan pakkasessa kohti viimeistä joulukonserttia.

Valkeat hahtuvat hiljaa leijaa

maalitussi4

In December, I invested in a white paint marker – despite being traumatised in childhood by those gold & silver markers that didn’t function at first and then spilled their whole contents on you. I thought I’d give one a chance, which was a wise decision, since the marker ended up solving most of my gift problems this Christmas.

I’d been carrying a baby food jar in my bag, as we needed them as tea light holders in our choir’s Christmas concerts. One evening, I tried the paint marker on the jar and scribbled some lyrics from a choir song that was stuck in my head. It looked surprisingly good, so I found some more jars, small and big, and kept on scribbling. For one friend, I made a set of three little tea light holders, each with a Christmassy word on it: snow, peace, and light. For two others, I filled the jars with some braided gingerbread sticks dipped in white chocolate, chocolate crush, and coconut flakes. Then I moved on to some wooden hearts I had bought for decorating, and drew some Fair Isle like patterns. The combination of white and light wood is so delicate and beautiful!

Tomorrow I will take the first little jar I made and head for the last Christmas concert – wrapped up warm against the freezing -25 degrees Celcius. (I do love it, really! ♥)

Advertisements

8 thoughts on “Valkea kuin lumi

  • Lotta says:

   Tämä tussi on Schneider ja löysin sen Suomalaisesta kirjakaupasta. En usko sen kestävän lasipinnalla suurta hankausta tai esimerkiksi konepesua, mutta tuikkupurkkikäyttöön sopii hyvin – ja monelle muulle pinnalle. :)

 1. Hosuli says:

  Kiitos ideasta! Lasipurkit näyttää valkoisen koristelemana toden totta hienoilta.

  Mulla on muuten kans muistoja näistä kulta- ja hopeatusseista. Välttelin niitä tähän vuoteen asti ja mietin samaa. Että onko käsi vakaampi vai kultatussin laatu parempi. En tullu juuri mihinkään lopputulemaan. :D

  • Lotta says:

   Kiitoksia! :) Ehkä siinä on vähän molempien vaikutusta – pääasia lienee kuitenkin, että jälki on nykyään vähän esittelykelpoisempaa kuin vielä kymmenen vuotta sitten… :D

  • Lotta says:

   Kiitos! Sanopa muuta – seuraavana on ehkä kokeilussa kirjoittelu vesiväreillä tai pölypastelleilla väritetylle taustalle. :)

Kirjoita kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s