Vuodenvaihteen tuulet

Taas yksi itsetutkiskelukirjoitus. Jaksatteko?

vuodenvaihde1m

Vuosi 2015 on ollut kaikkea mitä siltä toivoin ja vielä vähän enemmän kuin uskalsin odottaa. Vuosi sitten tähän aikaan täytin Susannah Conwayn Unravelling the Year Ahead -työkirjaa salaisilla haaveillani, suurilla suunnitelmilla ja pöhköilläkin heitoilla. En osannut aavistaa, että ajatukseni pienestä reissusta ystävien kanssa muuttuisi kymmenen päivän mittaiseksi ulkomaanmatkaksi. Käsityöyrityksenpoikaselleni minulla ei ollut vielä edes nimeä. En ainakaan ajatellut, että aloittaisin uuden harrastuksen, joka kääntäisi aika monta asiaa päälaelleen – pelkästään hyvällä tavalla.

vuodenvaihde7

Mitä ensi vuonna sitten tapahtuu? Olen kirjoittamassa jälleen ajatuksiani samanlaiseen työkirjaan kuin viime vuonna, mutta lähtöasetelma on aivan erilainen: vuosi sitten olin kyllästynyt päivien kulumiseen ilman sen tarkempaa suuntaa ja halusin muuttaa asioita. Nyt asiat ovat muuttuneet siinä määrin, että lähinnä haluaisin pysyä hetken paikallani, tässä missä nyt on hyvä. Toiveissa on rauhallisia päiviä – jos ei aikataulullisesti, niin ainakin pään sisässä. Stressiä vähemmäksi, you know. Sitä kuuluisaa hetkessä elämistä. Olen vähän hurahtanut kaikkeen sellaiseen, mitä siskoni kutsuu hippihörhöilyksi: joogaan, kiitollisuuteen ja pienten asioiden huomioimiseen. Siinäpä ehkä teema vuodelle 2016.

Vähän olen jo onnistunut itselleni kehittämään aktiviteettia vuoden varalle: tammikuussa ajattelin liittyä Circle of Pine Trees -blogin The Year in Books -projektiin, jossa ajatuksena on lukea ainakin yksi kirja kuussa ja kertoa siitä blogissa, Instagramissa tai Twitterissä. Homma pyörii myös Pinterestissä ja Goodreadsissa, saa nähdä moneenko kanavaan kirjoineni ehdin! Lisäksi aion aloittaa vuoteni Yoga With Adrienen kuukauden pituisella Yoga Campilla.

vuodenvaihde6

Blogissa on ollut tänä syksynä hiljaisempi kausi. Olen jatkanut ainaista pohdiskeluani sen suhteen, mikä Wisteria Walk oikeastaan on, mikä minä olen ja mihin lokeroon minut blogeineni pitäisi tunkea. Käsityöblogiksi minä olen tämän aina käsittänyt, mutta viime aikoina ajatuksia on tullut niin paljon kaikesta muustakin, että mieluummin sitä kirjoittaisi ylös mitä mieleen juolahtaa kuin väkisin tuhertaisi kässäpostauksia. Ehkä pidän kiinni lauseesta, johon päätin Blogini tarina -kirjoituksen kesällä: minä olen Wisteria Walk ja Wisteria Walk on minä. Jos ajatus on minun päässäni ja vaikuttaa julkaisukelpoiselta, sen paikka on täällä, oli genre mikä hyvänsä. Näistä mietteistä voisi kuulkaa tehdä vähän konkreettisempiakin suunnitelmia. Juu, siinäpä työsarkaa vuoden alkuun! Minkähänlaisia muutoksia saankaan vielä aikaan…

2015_collage

Yhden asian tiedän: ensi vuonna haluan raivata aikaa kirjoittamiselle ja muiden blogien lukemiselle. Haluan löytää uusia ihmisiä, uusia ajatuksia, uutta luettavaa. Haluan löytää taas kerran oman ääneni. (Tässähän se on, hei vain.) Ei pingottamista, ei huonoa omatuntoa bloggaamatta jättämisestä, vaan kevyesti syntyviä mietteitä ja sitä, mitä milloinkin tapahtuu ja mielessä pyörii. Tänä iltana löysin pitkästä aikaa tieni blogimaailmaan ja näkemästäni innoittuneena avasin tämän luonnoksen. Sanoja on tullut kuin itsestään jo niin paljon, että joudun luultavasti karsimaan rankalla kädellä. Tuntuu hyvältä kirjoittaa.

Tästä olisi hirmuisen mukava keskustellakin. Miten sinä näet bloggaamisen? Miksi tätä oikeastaan tehdään? Millaisia rajoja olet luonut omalle kirjoittamisellesi vai suollatko tekstiä täysin rajattomasti?

Mitä parhainta vuotta 2016!

(A word of warning: this is yet another post full of self-reflection. Yes, again.)

2015 is coming to a close and has proved to be one of my favourite years so far. A year ago I was writing my secret wishes, ambitious plans and nigh absurd ideas in the Unravelling the Year Ahead workbook by Susannah Conway. Little did I know that almost all of them would come true in ways that would exceed all my expectations. My tiny idea of making a little trip with friends turned into a ten-day adventure abroad. The craft business thingie that didn’t even have a name back then has taken some serious steps forward. I had no clue I would find a new hobby that would bring so much joy and happiness.

So now I’m getting ready for the year ahead with another workbook, and this time I find myself so happy with the current situation that I don’t really know what to wish for. Could I just stay still for a minute, right here where I’m content? What I’d like 2016 to bring is calm days, if not in schedule, then at least in my head. Less stress, more living in the moment kind of life. I’m into that sort of thing right now – yoga, gratefulness, noticing the little things, you get the picture.

I do have a bit of activity planned, though: I’m very much looking forward to The Year in Books project held by Laura from Circle of Pine Trees. At least one book a month, recorded in the blog, on Instagram or Twitter – with more sharing on Pinterest and Goodreads. Happy to play along! What’s more, I will start my year with Yoga With Adriene’s 30-day Yoga Camp. Are you with me?

It’s been quiet on Wisteria Walk lately, I know. I keep pondering over what this blog is about, what I’m about, and what really is my niche in the blogiverse. I started out as a crafts blogger and still very much think of myself as one. But lately my mind has contained so many thoughts about other things, as well, that it seems foolish to force the blog into one labelled jar where it obviously doesn’t always fit. Maybe I’ll stick to what I wrote back in July: I am Wisteria Walk and Wisteria Walk is me. If it’s on my mind and publishable, it belongs here, whatever the genre. This post is a good example: I started reading some blogs for the first time in months (something I most definitely want to keep up in 2016), felt like opening a draft and the words started pouring out. More of this ease and lightness, please. Perhaps that will be my compass for the coming year.

I would love to have a little chat about this weird thing called blogging. How do you see it? What’s the purpose behind it all? What kind of guidelines or map do you follow in your writing?

I hope your 2016 will be full of joy and lovely surprises!

Advertisements

8 thoughts on “Vuodenvaihteen tuulet

 1. anniina says:

  kuinka söpö blogi ja kivoja juttuja täällä! :-) mullakin on bloggaamiseen jännä suhde, aina välillä mietin, miksi sitä teen..? oon tosi kriittinen ja mietin että pitäisi varmaan jotenkin skarpata, mutta en tiedä miten. kirjoittaa paremmin, ottaa parempia kuvia, keksiä parempia juttuja. mutta en osaa olla bloggaamattakaan :-)

  • Lotta says:

   Kiitoksia, Anniina! :) Mullakin on ollut tapana eksyä aina välillä lueskelemaan kaikenlaisia “How to build your blog traffic” ja “This is what you’re doing wrong with your blog” -artikkeleita, eikä niistä tule yleensä kuin paha mieli. Olen sitten järkeillyt, ettei kannata turhaan käyttää aikaa ja aivokapasiteettia sellaisiin asioihin, jotka eivät tunnu omilta. Minäkään en osaa olla bloggaamatta – parempi pitää tilanne sellaisena kuin väkisin vääntää itseään johonkin muottiin ja pilata ilo koko hommasta! :)

 2. Johanna Marjukka says:

  Eksyin tänne nyt ihan just ekaa kertaa ja lumouduin kauniista kuvista. (: Jäänpä seurailemaan seikkailujasi. Itse olen blogannut nyt kohta vasta vuoden, joten olen vasta kehitellyt “blogifilosofiaani” mutta lähtökohta on aina ollut se, että blogin pitämisen täytyy tuntua kivalta, ei pakkopullalta. Voin siis kirjoittaa välillä runoja jos siltä tuntuu (kuten tänään http://tavaroidentaikamaailma.blogspot.fi/) ja muuten postailen käsityöjuttuja. (: Jos haluan joskus kirjoittaa jostain muusta, teen niin. Ja jos ei ole aikaa, niin sitten tulee pieni tauko. Olen kyllä kriittinen blogiani kohtaan siinä määrin, että sen pitää näyttää omalta ja olla tietynlainen mutta en jaksa ottaa sitä muuten niin vakavasti. ;) Postaus kerrallaan!

  • Lotta says:

   Kivaa, tervetuloa! :) Blogifilosofiasi kuulostaa juuri samanlaiselta kuin omani. Suomalaisessa blogimaailmassa taitaa olla aika leppoisa tunnelma näin ylipäätään! Jos joku haluaa pitää tauon, se ei ole mikään maailmanloppu, eivätkä lukijat välttämättä katoa taivaan tuuliin, vaan palaavat sitten kun bloggaajakin palaa. Saa olla oma itsensä ja kirjoittaa mistä haluaa. Ehkä täällä luodaan enemmän oikeita ystävyyssuhteita kuin blogataan dollarinkuvat silmissä – ja sehän se parasta onkin. :)

 3. Johanna Maria says:

  Sinun postauksiasi on aina kiva lukea ja kuvatkin ovat niin huikeita! Minä odotan innolla, mitä tuleva vuosi tuo tulleessaan blogiisi, ja noin muutenkin tietysti ;)
  Minäkin mietin usein, miksi bloggaan. (Kukapa meistä ei!?) Tuntuu, ettei ole tarpeeksi sanottavaa tai mitään uutta ja mullistavaa esiteltävänä. Silti bloggaan, koska on kiva pitää kirjaa käsitöistä ja kertoilla niiden tekemisestä. Kommenteista saa intoa ja voimaa jatkaa eteenpäin. Uusia ystäviäkin olen blogin kautta saanut, ihan jopa “oikeaan elämään”. Jotenkin tekisi mieli syventää ja monipuolistaa blogin sisältöä, mutta olen kai aika arka. Käsityöt ovat suhteellisen turvallinen aihepiiri, kun taas muiden elämän osa-alueiden jakaminen tuntuu minusta pelottavalta. Blogini haluan pitää omana hyvänolon paikkanani, johon voi postailla rauhassa siitä, mitä olen milloinkin saanut neulottua tai ommeltua :)

  • Lotta says:

   Oijoi, kiitos kauniista sanoista! ♥

   Sama fiilis iskee tännekin aina välillä: ei oikein ole mitään tapahtunut mitään ihmeellistä, joten mistä kirjoittaisi? Silti sitä vain jatkaa; jotenkin blogitekstit ovat sellaisia joita ei tulisi muualle kirjoitettua, ja jos niitä jonnekin pöytälaatikkoon riipustelisi, jäisi ainakin juuri tämä tällainen mukava keskustelu kokonaan pois. :) Minulla blogin aihepiiri lähti laajentumaan vähän vahingossa ja huomaamatta, viimeistään siinä vaiheessa kun muutin Vuodatuksesta tänne. Tuntui hyvältä kirjoittaa muustakin – jos olisi tuntunut hyvältä pitäytyä vain käsitöissä, olisin niissä pysynyt. Se se tärkeintä onkin, että bloggaaminen tuntuu hyvältä. Ihanasti sanottu tuo, että blogi on oma hyvänolon paikka! :)

Kirjoita kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s