Kolme yötä joulukuuhun

 

marraskuu1

“Päivät menivät menojaan. Satoi yhä, ei yhtenäkään syksynä ollut satanut niin kovasti. Rannikon laaksot peittyivät veteen joka norui kukkuloilta ja vuorilta, eikä maa ehtinyt lakastua, se mätäni. Kesä oli äkkiä niin etäällä kuin sitä ei ikinä olisi ollutkaan, ja tiet talosta taloon pitenivät ja kaikki ryömivät syvemmälle koloihinsa.”

marraskuu3

“Hemuli heräsi verkalleen, muisti kuka oli ja ajatteli, että olisi ollut mukavaa olla joku tuntematon. Hän oli vielä väsyneempi kuin nukkumaan käydessään, ja tässä sitä nyt oltiin uuden päivän alussa taas, ja päivä jatkuisi iltaan asti ja sitten tulisi seuraava päivä ja sitä seuraava ja ne kaikki olisivat samanlaisia, niin kuin päivät tapaavat olla kun ne ovat hemulin päiviä.”

marraskuu2

Loppusyksy tuntuu aina olevan blogissa vuoden hiljaisinta aikaa. Nytkin joulukuuhun on kaksi päivää ja kirjoitan lähinnä, jotta tältäkin kuulta olisi edes jotain muistissa. Sen erityisempää sanottavaa ei ole – hei vain, täällä olen edelleen. Marraskuu tunnetusti vie valon ja usein voimatkin; tänä syksynä tunnelmat ovat olleet aika lailla samanlaiset kuin kaksi vuotta sitten. Kaikelle ei riitä ajatuskapasiteettia, kun oikeasti tekisi mieli vain lukita ovi ja painua talviunille.

Kadoksissa olevaa aurinkoa ovat tänä syksynä korvanneet ainakin kuorolaulu, ihmiset, muutaman päivän viipynyt ensilumi, glögimukilliset ja muumit. Kaikki on siis lopulta ihan hyvin.

Nähdään joulukuussa. ♥

Two days of November left – it seems I’m going to make it through this year, too. The blog always seems to shut down at this time of the year, and even now, I don’t really have anything in particular to say. Just writing to say hello, I’m still here, tired but fine. With only a few hours of light a day, it’s never the easiest month, and I feel quite the same I did two years ago. Hibernating is what feels like the most sensible idea right now.

Luckily, there’s always something to make up for the lost sunlight: singing in a choir, people, the first snow that stayed for a few days, mugs of mulled wine, and Moomins, for example. So, after all, things are pretty well here.

See you in December. ♥

Advertisements

Kirjoita kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s