Kesäkukkapopot

diy_floral_canvas_shoes2

Jos et löydä haluamaasi valmiina, tee itse, sanon minä. Tai oikeastaan pikkusiskoni sanoi – sen jälkeen, kun olin kahteen kertaan kiertänyt kaikki Jyväskylän keskustan kenkäkaupat etsien kukallisia varrettomia tennareita. Kun avauduin siskolle turhautumisestani siihen, etten saisikaan täydellisiä kesäkenkiä, häneltä ei juuri sympatiaa herunut: “Mikset piirrä ite?” Niin, piirrä ite. Kappas. Miksen sitä itse keksinyt?

white_canvas_shoes1

white_canvas_shoes2

Alkoi operaatio Valkoisten Varrettomien Tennareiden Metsästys. Valikoimaa oli vähän enemmän kuin kukallisissa, mutta kaikki tuppasivat tippumaan jalasta. Eikö nykypäivänä tehdä järkeviä kenkiä vai onko minulla jotenkin harvinaisenmuotoiset jalat? Lopulta juuri passeli pari löytyi KappAhlin hyllystä heti siitä oven vierestä, kun astelin tarkistamaan bikinivalikoimaa. Eikö se niin menekin, että silloin löytää, kun ei etsi?

doodling

Mutta etsiminen jatkui: seuraavaksi piti löytää oikea kukkakuvio. Aikani piirtelin paperille uusilla kangas-/kutistemuovi-/mikätahansatusseillani ja selasin Pinterestiä, ja lopulta sopiva kombo löytyi. Täytyy sanoa, että huomattavasti helpommin kuin kengät. Eikö kaiken shoppailun voisi hoitaa vain piirtämällä paperille, mitä haluaa?

diy_floral_canvas_shoes1

Ensimmäisen kukan piirtäminen puhtaanvalkoiseen tennarinvarpaaseen oli ihan kamalaa. (Puhtaanvalkoisesta voidaan tosin olla montaa mieltä; malttamattomana olin käyttänyt kenkiä jo pari kertaa, ja kaikesta huolellisuudesta ja lätäköidenväistelystä huolimatta olin jo onnistunut rullaamaan polkupyörällä toisen yli.) Olin tietysti ajatellut, että ensin kokeillaan mahdollisimman huomaamattomaan paikkaan, mutta totta kai tökkäsin tussinkärjen heti kättelyssä ihan tuohon etualalle. Iski paniikki: “Mitä jos tämä ei toimi? Apua tämä leviää! Ei se äsken – ai mutta tämä onkin kangas.” Rauhoituin, kun huomasin, ettei väri leviä ikuisesti, vaan asettuu kyllä kun vähän odottaa.

diy_floral_canvas_shoes4

Kun olin muutaman kukkasen ehtinyt piirrustella, piti laittaa jo sukulaisille kuvaviesti näytteeksi. Äiti vastasi: “Hienot tuli! Monta kukkaa jaksoit piirtää!” Kiitos kiitos, vielä puolitoista kenkää jäljellä. Ei siinä lopulta kovin kauaa nokka tuhissut, sillä etenkin noiden pienten kuvioiden tökkiminen oli hyvinkin terapeuttista.

diy_floral_canvas_shoes6

diy_floral_canvas_shoes3

Omat haasteensa asetti se, että kangastussin kylki kehotti silittämään värin kiinni. Torstai-iltana äiti tuli käymään silitysraudan kanssa ja katseli Areenasta historiallista skottidraamaa sillä välin, kun minä käärin tossut leivinpaperiin ja varovasti raudan kärjellä silittelin kukkasia – varoen sulattamasta muoviosia. Kenkien sateenkestävyyttä ei ole tullut vielä sen suuremmin testattua, mutta ainakin poutapäiviksi minulla on nyt pirteät popot. Ei varmasti tule vastaan samanlaista paria. Ja kun tekee itse, saa sitä mitä tilaa. :)

diy_floral_canvas_shoes5

I’d set my mind on getting floral canvas shoes this summer. After rummaging through all the footwear shops in my hometown without finding any that suited my fancy, I was whining to my sister about it. I didn’t get any sympathy – instead, she plainly said: “Why don’t you draw the flowers yourself?” Right. Why didn’t I think of that?

So I set off to find a pair of blank white canvas shoes, but even though the selection was bigger this time, they would all fall off. Eventually, I found the right pair when I was looking for something else completely. Strange how that happens, huh? Then the next thing to find was a nice floral pattern; some doodle time and occasional help from my dear friend Pinterest resulted in a mix of big & bold flowers and some smaller, simpler ones.

Drawing the first flower was horrible. Of course, it would have been sensible to first try on an unnoticable spot, but I forgot and stuck the pen right on the toe of the left shoe. After a bit of panicking (the ink didn’t behave quite like it did on paper, big surprise) I realised it was going to be just fine. Drawing all those little dots turned out to be quite therapeutic, actually.

I haven’t tested the water-resistance of the ink yet, but I did iron the shoes to make it stick. That is, wrapped them in parchment paper and carefully poked the flowers with the tip of the iron, trying to avoid melting the plastic parts. At least I’ve got nice shoes for sunny days now. When you do it yourself, you get what you asked for! :)

Advertisements

4 thoughts on “Kesäkukkapopot

Kirjoita kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s