Minä ja ideamaailma

Se olisi jälleen vappuaamu! Vielä eilen tähän aikaan maa oli valkoinen, mutta aurinko pelasti tilanteen eikä ilta olisi voinut parempi olla. Pian vedän taas haalarit jalkaan, mutta ennen sitä sukellan vielä pääni sisään ja etsin muutaman ajatuksen – ideoista ja siitä, mistä ne oikein tulevat.

Minulla on päässäni kokonainen maailma, jossa viihdyn sen verran hyvin, että välillä tekee tiukkaa palata arkitodellisuuteen. Tuota maailmaa on vaikea kuvata tyhjentävästi, mutta palasia siitä on nähtävissä kaikissa tekeleissäni, Miss Matildan koruissa, täällä blogissa ja kodissani. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että juuri pullonkorkkikoruista olen löytänyt sen median, jossa maailmani parhaiten muuttuu näkyväksi.

Siihen liittyy myös kiinteästi tietynlainen äänimaailma. Tämä, tämä ja tämä kertovat jo paljon.

inspiration4

inspiration6

Olen lähes maaninen aarteiden keräilijä. Minulla on erillisiä laatikoita postikorteille, valokuville ja muille muistoille. Heitän harvoin lehtiä pois, sillä luen ne kannesta kanteen niin monta kertaa, että ne syöpyvät kuvamuistiin. Sitten pidän puoli vuotta taukoa ja aloitan alusta. Ostan kirjoja joskus pelkän kannen perusteella. Minulla on pakkomielle kauniisiin asioihin, ja ne pyörivät mielessäni kunnes löytävät paikkansa jostain muualta.

Uskon esineisiin, joilla on tarina. Ylläolevassa kuvassa on jotain itse tehtyä, jotain saatua ja jotain löydettyä. Kaikilla on syy olla minun työpöydälläni. Siinä ne nyt istuvat, muistuttavat mukavista ajoista ja herättävät uusia ajatuksia.

inspiration3

inspiration2

inspiration7

Rakastan tarinoita ylipäätään. Hamstraan kirjahyllyyni ja mieleeni kertomuksia, jotka limittyvät ja sekoittuvat keskenään, kunnes minulla on valtava tarinapankki, josta ammentaa ideoita. Rakennan Miss Matildaa sen ajatuksen varaan, että kaikella ja kaikilla on tarina. Aika moni koru on lähtenyt muodostumaan, kun olen selaillut kuvavarastoani ja löytänyt jonkun, jonka silmät tuntuvat yrittävän sanoa jotain. Olen sitten vain kuunnellut vähän tarkemmin ja koonnut tuon jonkun ympärille sellaisen maiseman, jota hän tuntuu pyytävän.

inspiration5

inspiration1

Toisaalta aina ei tarvita tarinaa, josta lähteä liikkeelle. Voi olla, että jonain päivinä värit puhuvat minulle enemmän kuin ihmiset. Silloin luon ensin maiseman ja etsin vasta sitten jonkun, joka pyytää muuttaa siihen asumaan. Siinä sivussa löytyy kyllä tarinakin: miksi juuri tällä henkilöllä on niin suuri tarve olla osa tuota kuvaa?

Kaiken tämän keskellä olen kuin Liisa ihmemaassa. Etsin arkipäivistä taikuutta – eikä sitä oikeastaan tarvitse edes etsiä, sitä on joka puolella, kun osaa vain katsoa. Niin kuin eilen, kun yöllä satanut räntä putoili puista ja kaikkialla kimmelsi. Siellä ne tarinat ja ideat ovat, täytyy vain pysähtyä hetkeksi, katsella ja kuunnella tarkkaan.

Aurinkoista vappua kaikille!

Today’s the time for May Day celebrations, but before I get into my student overalls and head for the park, I’d like to share a few thoughts about ideas and where they come from. I have this world inside my head and I like it so much it’s sometimes hard to return to the real one. Pieces of my inner world can be seen in the crafts that I make, especially Miss Matilda jewellery, this blog, and my flat. It also includes certain sounds: try this, this and this.

I’m a treasure hoarder and I love pretty things to the verge of obsession. I have boxes full of postcards, photographs and other memories. All the prettiness floats around in my mind until it finds another place to settle in. I also like to collect things that have a story. They all have a reason for being in my home, and they remind me of good times and inspire new thoughts.

All in all, I love stories. I hoard them in my bookshelf and my mind, and they mix and blend together and form a huge pool of stories that will eventually emerge as ideas. Everything and everyone has a story, and that’s the foundation I’m building Miss Matilda on. I like to look at my stock of pictures and see if I can find a pair of eyes that seems to be trying to say something. Then I’ll just listen and create what they tell me to.

Sometimes it might be that stories are not needed immediately. Some days it’s colours that talk to me, not people. Or it might be last night’s snow that’s melting and making tiny droplets that twinkle all around. Then that’s what I’ll work on – and that’s where I’ll find the stories, too, eventually. All you need to do is stop for a moment, watch and listen carefully.

Have a lovely sunny 1st of May! ♥ 

Advertisements

4 thoughts on “Minä ja ideamaailma

Kirjoita kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s