Koruille koti

korupussi3

Kesällä olin kulttuurimatkalla ystäväni kotikonnuilla Etelä-Pohjanmaalla. Reissun aikana ystäväni äiti kertoi katselleensa blogissani muovipusseista sulatettua ja ommeltua Filyson-laukkua ja ilmaisi toiveensa omasta muovipussukasta. Kun lähdin kotiin, sain mukaani kasan pusseja, joista yksi oli korvamerkitty juuri tätä nimenomaista projektia varten.

korupussi1

Kului vähän aikaa; sulatin muovit valmiiksi, pakkasin ne, kankaat sekä ompelukoneen ja muutin uuteen kotiin. Kului vähän lisää aikaa, oli jotenkin kamalasti kaikkea muuta, ja valmiiksi sulatetut muovit odottivat kaapissa oikeaa hetkeä. Sitten sain pienen syysflunssan ja jouduin olemaan pari päivää kotona, ja siinä kuumehuuruissani aloin testailla kaavoja ja leikellä muoveja palasiksi. Kohtalaisen suora valmiista pussukasta kuitenkin tuli, vaikka siinä hetkessä viivottimen käyttö ja yksinkertaiset laskutoimitukset tuntuivat aika lailla ydinfysiikalta.

 korupussi4

Valitsin vuorikankaaksi joskus kirpparilta löytyneen entisen pöytäliinan, joka on tähän mennessä taipunut jo ainakin yhden kangaskassin vuoriksi sekä lipaston laatikon koristukseksi. Vetoketjun ompelin marraskuussa seitsemän aikaan aamulla – sinä samana aamuna, kun suuntasin jälleen kohti lakeuksia toiselle kulttuurimatkalle ja pussukkaa toimittamaan. Mutta pienen paineen allahan syntyvät parhaat tulokset, vai mitä? ;)

korupussi2

Muovipussukka oli väreiltään ja kuosiltaan kuin tehty korujen säilytyspaikaksi, joten sellainen siitä tuli. Koska aamulla ennen junalle lähtöä valotilanne oli mikä oli, pussukka kuvattiin vasta määränpäässä. Minulla ei olekaan ennen ollut stailaajia, jotka asettelisivat kaiken valmiiksi niin, ettei minun tarvitse kuin kaivaa kamera esille ja painaa nappia. Kiitos siis avusta, T ja R! :)

korupussi5

Last summer I got a big bunch of plastic bags from my friend’s mum, along with a wish that I’d use one of them to make a purse for her. I was very slow with this particular project: I ironed the plastic bags before I moved out, took them and the sewing machine with me, and then started making patterns and cutting the plastic on a day at home with a nasty cold. Using a ruler and making simple calculations felt like rocket science, I can tell you. All the same, the purse turned out surprisingly straight and okay. The zipper was sewn at 7 am before catching the train to my friend’s home town to deliver the purse. Oh well, sometimes you need the pressure to get things done…

With its floral pattern, the purse is perfect for storing jewellery. The photos were taken after handing the purse over to its new owner – the early morning light made it quite impossible to take tolerable pictures before leaving for the train. This was the first time I’ve had stylists arranging everything, leaving me with only the task of getting my camera out and pressing the shutter button. So thank you for your help, T & R! :)

Advertisements

8 thoughts on “Koruille koti

  • Lotta says:

   Kiitoksia! Jälleen yksi mukaroska-askartelutarvike, jota ei saa missään nimessä heittää pois… ;) Kuosit noista ei ainakaan lopu kesken!

 1. madebylauraelina says:

  Aivan ihana! Mun on pitänyt myös kokeilla tätä muovipussien sulatusta mutten vielä ole saanut aikaiseksi. Täytyy kyllä varmaan siis pistää kokeiluun! Tykkään älyttömästi ajatuksesta käyttää kierrätysmateriaaleja ja mieluiten niin, että lopullinen tuote on kuitenkin itsessään hieno, eikä huuda sitä että tämä on kierrätettyä, ja mun mielestä tää on juuri sellainen – itsessään kaunis.

  • Lotta says:

   Kiitos! ♥ Tuo on kyllä älyttömän hauska tekniikka – perfektionistinakin tykkään siitä, miten koskaan ei voi olla ihan varma lopputuloksesta. Muovipussi kun voi tehdä ihan mitä vain silitysraudan alla. Ja pusseissa on niin hienoja kuoseja, että mielellään ne laittaa uusiokäyttöön! :)

Kirjoita kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s