Asioita, jotka saavat ihmisen iloiseksi

Alkuperäinen ajatukseni lokakuun listasta oli koota seitsemän tapaa karkottaa kaamos. Mitä pidemmälle kuukausi eteni, sen selvemmäksi minulle kuitenkin kävi, ettei se kaamos mihinkään häviä. Nyt, kun lokakuusta on näkyvissä enää kulman taakse katoava häntä, listaan vähemmän kunnianhimoisesti seitsemän asiaa, jotka ovat tehneet minut iloiseksi viime aikoina – kaamoksesta huolimatta. Kuvat saattavat liittyä tai olla liittymättä tapauksiin.

My original idea for this month’s list was 7 ways to banish the autumn darkness; but October showed me that the darkness does not want to be banished. So instead, I’m making a less ambitious list of things that have made me happy – despite the darkness. The photos may or may not be connected with the actual list.

iloinen1

1. Yllätykset. Se, kun yllättää itsensäkin. Ostin hups heijaa tuosta noin vain kameran ja olen siitä aika iloinen. Maailma näyttäytyy tämän linssin läpi vähän kirkkaampana kuin ennen.

2. Musiikki. Tiskaukseen jotain keväistä rallattelua (kuten First Aid Kitiä), aamuhämärään lohdullisen toiveikasta joulumusiikkia. Puhumattakaan niistä iänikuisista Potter-soundtrackeista.

1. Surprises. I’ve managed to surprise myself with an out-of-the-blue purchase of a camera. Life does look a bit brighter through this lense.

2. Music. Something cheerful with a spring kind of mood (like First Aid Kit) for doing the dishes; comforting Christmas music at dawn. Not to mention the Potter soundtracks.

iloinen4

3. Rauhalliset aamupalat. Heräilen yleensä vapaapäivinäkin siinä seitsemän jälkeen, joten voin syödä aamiaisen valon pikkuhiljaa voimistuessa ikkunan takana. Parasta se on silloin, kun katoilla on kuuraa ja vastapäisen talon piipusta kohoaa savuhattaroita taivaalle. Yleensä näen myös oravanaapurit aamulenkillään aidan päällä.

3. Leisurely breakfasts. I tend to wake up after 7 am even when I’ve no lectures to run to. That allows me to have breakfast while watching the light outside slowly grow stronger. If I’m lucky, there’s frost on the rooftops and smoke swirling from the neigbours chimney. And maybe even squirrels.

iloinen3

4. Ystävät. Niille voi panikoida, jos ei tiedä mitä eroa on konnotaatiolla ja kollokaatiolla. Niiden kanssa viimeisen illan seitsentuntinen tenttiinlukusessio tuntuu aika paljon kevyemmältä kuin yksin. Niille voi leipoa kakkua ja niiltä saa myös tarvittaessa hätäapua. Joku Matleena lähetti uskomattoman survival kitin, jolla mennään kyllä jouluun asti että heilahtaa. (Pus ♥)

5. Suklaapäärynätee. Niin hyvää.

4. Friends. They are there to be panicked at when you’ve no clue of what you’re doing. They make the last night 7-hour exam revision session a bit easier. You can bake them cakes. They send you unbelievable survival kits when it all just gets too much.

5. Pear & chocolate tea. Yum.

iloinen2

6. Huoleton ilta. Sellainen, että läppärin näytöllä pyörii tauotta Frendejä ja valkosuklaarahka on suklaakakun kanssa vähän liian hyvää, mutta mitä sitten. Ja vieressä on maailman paras sisko.

7. Joulu. Mandariinin tuoksu, vuoden ensimmäiset piparit, suklaahyllyt kaupassa, ne aamiaisjoululaulut, glögi jota ei ole vielä raaskinut ostaa mutta voisi jos tahtoisi, lahjaneulomussuunnitelmat, pakkasaamut.

6. A carefree evening. The kind of evening with endless hours of Friends on the laptop screen, and chocolatey snacks that are a bit too delicious but whatever. And the bestest of sisters by my side.

7. Christmas. The scent of tangerine, first gingerbread biscuits of the year, chocolate boxes stacked high in supermarkets, the carols at breakfast, mulled wine that’s already in the shops to be bought whenever you first feel like it, hush-hush knitting plans, frosty mornings.

iloinen5

Tarkemmin ajatellen, ehkä se kaamos näillä tajuaa karkottua.

Now I come to think about it, these might just do the trick. Darkness, consider yourself banished.

8 thoughts on “Asioita, jotka saavat ihmisen iloiseksi

 1. Susanna says:

  Hyvä lista. Luulen, että jo pelkästään se, että kirjaa noita hyviä asioita ylös, niiden merkitys voimistuu ja harmaudet näyttävät heti jo vähemmän harmailta.

  Kerrankin olen tietokoneella lukemassa… kännykällä kommentointi ei jostain syystä onnistu. :)

  • Lotta says:

   Kiitos! Niin tässä juuri kävi. Siksi minulla on myös purkki, johon kerään pikkulapuille hymyn arvoisia asioita. Aina auttaa, kun pysähtyy hetkeksi ajattelemaan, mikä tässä hetkessä on hyvää. :)

   Mikähän tuossa puhelinkommentoinnissa sitten on pielessä – kokeilin omallani, ja tuntui toimivan. Kiva, että pääsit kuitenkin jättämään puumerkkisi! :)

 2. Mattie says:

  Olet ihana kultaseni, hyvä että piristi apupaketti! Meillä on täällä Michael taas potilaana, hyvä koittaa kirjottaa esseitä kun pitää venyä avovaimoks JA sairaanhoitajaks :D Ehkä tämä tästä. Haleja <3

 3. Sini says:

  Ihania asioita olet listannut :) Aavistelen kyllä, että noilla on jokin vaikutus tähän kaamokseen… Ihanaa loppuviikkoa!

  • Lotta says:

   Kyllä näistä tosiaan parempi olo tulee – ja lisäksi siitä, että syksy on näköjään jo vaihtumassa talveen! Ja kohtahan on jo joulukuu… :) Iloa päiviisi!

Kirjoita kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s