Melkein kuin syksy

melkeinsyksy5

Sanokoon kuka vain mitä tahansa, elokuu ei ole enää ihan täysin kesäkuukausi. Silti se on ehkä yksi lempikuukausistani – ainakin nykyään, kun elän yliopiston lukukausien mukaan. Elokuun valo on vähän erilaista kuin aiemmin kesällä, ja auringonlaskun voi nähdä valvomatta pikkutunneille. Pitkät päivät saavat kyllä minutkin valoisalle mielelle, mutta kesän jälkeen sitä kaipaa vähän hämärää. Tänä aamuna satoi rankasti ja oli niin ihanan synkkää, että kehtasin sytyttää pari kynttilääkin.

melkeinsyksy3

(Meillä tehtiin koulun alkamisen kunniaksi oikea kouluhalko. Tässä on orastavan perinteen tuntua.)

Vaikka loma vielä jatkuisikin, ei se enää tunnu ihan samalta kuin viikko sitten. Talo on tyhjä, ja ainoana lomalaisena minun oletetaan pitävän se pystyssä. Se tuo elämään jonkinlaista rutiinia. Aloitan päivät jo lukuloman aikana hyväksi toteamallani tavalla: aamiaisen kera nautitaan Yle 1:n Muistojen bulevardi ja luetaan päivän lehti – tai jos menossa on jokin erityisen koukuttava kirja, sitä sitten. Tällaiselta aamupalalta on hyvä siirtyä hoitamaan päivän velvollisuuksia.

melkeinsyksy1

Vaikka olen vannoutunut villasukkien käyttäjä, täytyy myöntää, että tänä kesänä ne ovat jääneet aika lailla laatikkoon. Tein kuitenkin yhdet syntymäpäivälahjaksi ystävälle. Aamulla tuntui, etten yhtään liian aikaisin: avonaisesta ovesta puhalsi jo vähän viileää ilmaa. Vedin vaistomaisesti pitkiä housuja jalkaan.

melkeinsyksy4

Tosiaan, se oli aamulla. Iltapäivällä paistoi aurinko ja vesi oli lämmintä. Olin uimassa tunnin ja tuntui siltä, ettei se syksy olekaan ihan vielä täällä.

I’ve never thought of August as a proper summer month. The light is changing: you no longer need to stay up until the small hours to see the sun set. I do love the never-ending summer days, but before long they make me miss the dusk and darkness. This morning it was so rainy and dim, I even lit a few candles.

I’m not back to school yet, but since the others are, the house is empty and I’m supposed to keep it afloat. I’ve taken up my tried and tested morning routine: brekkie with a radio programme called the Boulevard of Memories (happy fifties-style songs) and the paper or a good book. After that I’m ready for the day’s responsibilities.

This summer hasn’t been a great one for wearing woolly socks, but I did make a pair as a birthday present for my friend. In the morning it felt like not a minute too early: there was quite a chilly wind coming through the open door. I instinctively pulled on longer trousers.

So, that was this morning. In the afternoon, the sun was shining and the water was warm. I stayed in the lake for an hour and it didn’t feel like autumn at all.

(That cake there is a school log. I can see a tradition forming.)

Advertisements

2 thoughts on “Melkein kuin syksy

  1. Hyvä Mieli says:

    Kyllä se vain tämä luonto on ainakin kääntymässä sinne syksyn puolelle. Viikossa tapahtui melkoinen muutos, mutta niinhän se pitää mennäkin…. Kynttilöiden polttelu alkakoon pikkuhiljaa,)

    • Lotta says:

      Näinpä pääsi käymään – ei ole tullut enää muutamaan päivään kauheasti käytyä uimassa! :) Taidan minäkin kaivaa laatikoista esille vähän lisää kynttilöitä.

Kirjoita kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s