Johan on markkinat

Huh hellettä! Mittari näyttää ilmassa melkein kolmeakymmentä ja vedessä aika paljon vähemmän (molempia kokeiltu). Etsin pihalta varjopaikan, levitin viltin siihen ja päätin kokeilla ulkoilmabloggausta. Hyvin toimii. Ensimmäistä kertaa testaan tabletillani WordPress-sovelluksella kirjoittelua, koska läppärin laturi sanoi sopimuksensa irti eikä uusi ole vielä löytänyt tietään postilaatikkooni. Kiitettävästi tuntuu tämäkin toimivan. Ainoa huono puoli on se, että en saa siirrettyä kamerasta kuvia suoraan laitteelle, joten tällä kertaa on tyydyttävä kännykkäkuviin.

image

Pari viikkoa sitten ilma ei ollut ihan näin helteinen, vaan jotensakin kolea, kun Suomen Käsityöyrittäjät pystyttivät Käsityökorttelinsa Jyväskylän satamaan. Tuuli oli niin navakka, että se meinasi viedä mennessään paitsi kaikki kevyemmät tuotteet, myös teltat ja melkein ihmisetkin. Onneksi uhkaavan näköisistä pilvistä huolimatta sää taisi pysyä poutaisena ainakin suurimman osan päivästä ja aurinkokin näytteli naamaansa aina silloin tällöin. Eikä tuuli onnistunut karkottamaan jyväskyläläisiä, vaan kauppa taisi käydä aika hyvin.

image

Asiakkaan näkökulmasta tapahtuma oli ihana ja onnistunut – ja ennen kaikkea tervetullutta vaihtelua. Kerrankin sai kierrellä sellaisilla käsityömarkkinoilla, jossa myytävä on juuri sitä itseään, laadukasta ja luovaa suomalaista käsityötä! Lompakostaan sai pitää tiukasti kiinni, jos aikoi pysyä budjetissa, sillä melkein joka pöydästä olisi voinut kotiuttaa jos jonkinlaista. Ostin juuri ne jutut, joita lähdin hakemaankin: Susannan työhuoneen Lempirievun ja Arkkikaupan kukkaron. Lisäksi mukaan lähti vähän äitienpäivälahjaa ja jotain pientä ystäville. Oli myös hauskaa tavata ja nähdä livenä ihmisiä blogien takaa. Tätä lisää!

Käsityökortteli seisoo tämän viikonlopun Helsingin Narinkkatorilla ja matkaa sieltä ensi lauantaiksi Seinäjoelle. Käykäähän ihmeessä visiitillä, siellä on iloisia myyjiä kauppaamassa taidolla tehtyjä tuotteita! :)

image

It’s a super duper hot and sunny day so I’ve grabbed a blanket and headed outside to blog. Got to enjoy this before the weather cools down next week!

A couple of weeks ago I went to the best craft fair I’ve ever been to. Every single stall had original and skillfully made products made by people who actually do this for a living. So no cheap junk made in China, just the real deal all the way. A fair full of temptations! I took home a couple of things I’d had my eye on for quite a while already: a bamboo dishcloth by Susannan työhuone and a wallet by Arkkikauppa. And with the Mothers’ Day being a day away at that time, of course I bought a little something for my mum, too.

I had a lovely day and it was great to meet some of the people I’ve only known through their blogs. Really hope we’ll get more of this in the future!

Advertisements

4 thoughts on “Johan on markkinat

 1. Anne says:

  Olipas tuolloin koleaa, kuten kuvistakin näkyy. Nyt täällä Helsingissä kärsitään helteestä ja toivotaan että jostain tulisi pieni tuulenvire tai pilvenhattara hetkeksi auringon eteen…Mutta oli kiva tavata, ja ehkäpä Kortteli nousee toistekin Jyväskylään :)

  • Lotta says:

   Se on vähän tämä Suomen kesä tämmöistä, koskaan ei ole ihan sopivaa… :D Tervetuloa vaan takaisin Jyväskylään, jäämme odottamaan innolla!

 2. Susanna says:

  Mites minulta on jäänyt tämä postaus havaitsematta kokonaan. Kiitos postauksesta, kiitos käynnistä! :) Onpa mukavaa, että tykkäsit tapahtumasta.

  • Lotta says:

   Oli kyllä tarkoitus laittaa linkkiä Facebookiin, mutta taisi sitten unohtua… Kiitoksia itsellenne, todellakin tykkäsin! :)

Kirjoita kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s