Tikun nokassa

100. postaus, hip hei!

kana1

Vaput on vietetty yllättävässä säässä: aurinkoa riitti ihan kivasti, mutta lisäksi päästiin myös nauttimaan pienestä lumisateesta. Lakki pysyi kuitenkin kuivana, ja saippuakuplia riitti puhallettavaksi. Seuraavana aamuna oli pää painava ja olo vähän hassu, mikä johtui puhtaasti piknikillä vetämästäni siitepölyöveristä. Nyt on onneksi lääkityskin kohdallaan.

Palataan kuitenkin vielä nopsasti pääsiäiseen. Siskoni sai keväällä synttärilahjaksi Bakerellan mainion kakkutikkarikirjan, ja sitä piti tietysti päästä testaamaan. Koskaan aiemmin ei meillä ole näitä pikkuherkkuja nautittu, joten alku oli pientä yritystä ja erehdystä. Näistä kanoista löytyy niin priimaa kuin niitäkin, joilla sulat ovat vähän miten sattuu, mutta eikö olisikin tylsää, jos kaikki olisivat samannäköisiä? (Katsokaa nyt vaikka tuota nuhanenä kanasta seuraavassa kuvassa – miten söpö!) Samaltahan ne sitä paitsi maistuivat kaikki – hirmuisen hyvältä!

kana5

kana2

Kakkutikkareiden ideahan on siis se, että ensin leivotaan kakkupohja, joka sitten murennetaan ja sekoitetaan kreemiin tai tuorejuustoon, tökätään tikkuun ja kuorrutetaan. Minä tein suklaakakkupohjan Kinuskikissan kirjasta (käsittääkseni tämä ohje) ja yhdistin sen 200 gramman rasiaan vaniljatuorejuustoa. Tähän määrään kului noin puolikas kakku. Päälle vielä valkosuklaa – makuyhdistelmästä tuli suorastaan taivaallinen! Ei muuten kannata antaa tikkareiden pienehkön koon hämätä; ne ovat niin täyttä tavaraa, ettei niitä aivan yhdellä hotkaisulla tule syötyä.

kana4

kana3

Kirja tarjosi hyviä neuvoja, mutta niinhän se on, että kantapään kautta oppii parhaiten. Huomasimme muun muassa seuraavat seikat:

 • Mitään oikeita tikkaritikkuja ei tarvitse välttämättä lähteä ostamaan, sillä pätkityt grillitikut toimivat ihan hyvin. Yhdestä tikusta saa kaksi sopivan mittaista, kun katkaisee ensin terävän pään pois ja sitten puolittaa.
 • Kirjan mukaan tikkuihin tökättävät pallot on hyvä kuorruttaa esimerkiksi Candy Melts -napeilla, koska se kovettuu paremmin kuin suklaa ja pitää näin tikun paikallaan. Totesimme kuitenkin, että suklaa toimii myös mainiosti, jos tikkareita säilyttää jääkaapissa eikä pidä tarjolla tuntikausia.
 • Kuorrutetta enemmän tikkareiden jämäkkyyteen vaikutti se, että ne dippasi suklaaseen jääkaappikylminä. Annoimme ensin pallojen lämmetä vähän, mutta ne alkoivat putoilla tikuista. Suklaa myös kovettuu kylmän pallon pinnalla kätevästi juuri sellaisessa ajassa, että tikkarin ehtii koristella – ellei nyt sitten ala tehdä mitään millintarkkoja taideteoksia.

Mitäs pidät kanasista? Oletko itse kokeillut kakkutikkareiden leipomista? :)

This is my 100. blog post, hooray! Today I’m looking back to Easter and sharing with you guys the first cake pops ever made in our household! My sister got the book Cake Pops by Bakerella for her birthday a while ago, so obviously we had to give it a try. They turned out quite cute, don’t you think? Not all of them are smooth and shiny, but neither are real chickens, right? (One of them appears to have caught a cold, poor thing.)

For the cake balls I made a chocolate cake, then crushed it to crumbles and mixed with vanilla flavoured cream cheese. We used halved grill sticks instead of real lollipop sticks and they worked well enough. The icing is white chocolate; the book said Candy Melts work better, but we thought chocolate was okay since we didn’t keep them out of the fridge for hours on end. That flavour combination was just heavenly!

What do you think of our little chickens? Ever made cake pops yourself? :)

Advertisements

5 thoughts on “Tikun nokassa

 1. Matleena says:

  Oivoi kun ihania, mietin että kun kerran mulla tuolla (harvinaista kyllä) on jääkaapissa tuorejuustoa, jos noita kokeilis :D Miten paljon aikaa kulu tehdessä?

  • Lotta says:

   Kokeile ihmeessä! Kakkupohjaan meni sen verran aikaa kun nyt kakkupohjaan yleensä menee, mutta sen täytyy vähän jäähtyä ennen tuorejuustoon sekoittamista. Se muovailuvahan (koska siltä se tuntui) tekeminen ja pallojen pyörittely ei ollut mitenkään isotöinen juttu, vähän kun lihapullia tekis. Pallojen piti olla jääkaapissa muutama tunti ennen kuorruttamista – odotteluun meni siis eniten aikaa. :)

 2. Matleena says:

  Oki – joissain ohjeissa netissä luki että anna massan olla jääkaapissa yön yli mut nyt ku on loma alkanu viimeinki ni vois näitä kokeilla tehä vaikka huomenna! :) On niin söpöjä kyl <3

  • Lotta says:

   Me pidettiin yön yli, koska ei ehdittykään tehdä samana päivänä loppuun, eikä se ainakaan pahaa tehnyt. :D Tarkistin just tuon kirjan vielä, ja siinä sanotaan että muutama tunti jääkaapissa tai 15 minuuttia pakastimessa (ei saa jäätyä). Sillä sitä saa nopeutettua. :)

   Niin ja ihanaa lomaa! ♥

Kirjoita kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s