Uunista ulos

Blogihiljaisuus ei johdu motivaation puutteesta, vaan yhä vaan jatkuvasta kiireestä. Ideoita riittäisi, kun vain ehtisin ne toteuttaa. Ehkä opin jotain tästä lukuvuodesta ja osaan ensi syksynä tehdä järkevät aikataulut.

Tammikuussa leivottiin savea. Nyt tuotokset ovat käyneet läpi kuivumisen, raakapolton, lasituksen ja lasituspolton, joten ne ovat valmiita esiteltäviksi. On myönnettävä, että kyllä tässä itse kutakin pieni keramiikkakärpänen puraisi, sillä onhan se nyt jännittävää, kun ei yhtään voi tietää, minkä näköinen tuote sieltä uunista tulee…

uuni4

uuni5

uuni9

HUU sanoi pöllö! Tätä yksilöä jännitin erityisen kovasti, koska sen eteen on tehty tuntikaupalla työtä niin muotoilu- kuin lasitusvaiheessakin. Lasituksen onnistuminen voi olla pienestä kiinni, mutta onneksi kaikki meni nappiin – jopa nuo pikkuruiset turkoosit täplät!

uuni7

uuni6

uuni8

Näissäkin lätkissä oli oma työnsä, kirjaimet kun on naputeltava yksi kerrallaan. (Puhumattakaan siitä, että kyseisestä joululaulusta tuli kunnon korvamato, jonka karkottamiseen meni pari viikkoa.) Ensi vuoden joulukoristeet, check.

uuni2

uuni1

uuni3

Loppuun vielä siskoni taiteilema upea maski. Tässä on jotain yhtä aikaa lumoavaa ja pelottavaa. Silmät kuin Ihmemaan hullulla hatuntekijällä – ja katsokaa noita pikkuriikkisiä hampaita!

En ole ollut käsityömielessä ihan yhtä hiljaa kuin blogimaailmassa, joten projekteja ja kevättunnelmia on jaettavana ihan jonoksi asti. Peukut pystyyn, että huhtikuu vie kiireet mennessään.

The blog’s been quiet for the last couple of weeks due to a tremendous amount of schoolwork. I hope I’ll learn something from this year and make use of that knowledge when building next years schedule.

I haven’t been completely uncreative, though, so I do have projects to show you guys – the latest of them being the pottery items we started making in January. They have dried up, been baked, glazed and baked again and are now ready to be presented to the public! My greatest worry was the owl pot – you can’t really know how the glazing’s going to turn out, and I didn’t want it to fail since I’d done hours of work for it. Fortunately it came out of the oven perfect – you can even see the tiny turquoise spots on the ears! My Twelve Days of Christmas decorations turned out pretty cool, too (and I’ve even stopped playing the song in my head, so that’s a relief). My sister’s mask looks even more terrifying now that it’s finished, but at the same time you just can’t stop staring it in the eye. Did you notice the tiny cute teeth?

Seriously becoming hooked on pottery over here.

Advertisements

2 thoughts on “Uunista ulos

    • Lotta says:

      Thank you so much! I used my letter stamps – just normal stamps that you would use on paper, but no ink, of course. :)

Kirjoita kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s