Kevätvaloa kansalle

kynttilä1

kynttilä2

Viikon aurinkoisimman päivän iltana istuin kolme tuntia pihalla leikkimässä taikaliemiä keittelevää noitaa – toisin sanottuna sulatin vanhat kynttilänjämäni uusiksi kynttilöiksi. Olin varannut puuhaan viime kesänä kaatopaikkakuormasta pelastamani pikkuruukut, jotka aikoinaan palvelivat jossain minikasvihuoneessa. Itse kasvihuone oli ohutta muovia ja hajosi jo ajat sitten, mutta ruukut olivat täydellisiä tähän projektiin. Olisihan noista tasaisempiakin voinut saada, mutta olen tyytyväinen ihan näin. Ne nyt ovat kierrätyskynttilöitä – vähän hassuja ja aika söpöjä.

kynttilä5

kynttilä4

kynttilä6

Kynttiläboksini ei ollut vielä ruukkujen täyttämisen jälkeen tyhjä, joten sulattelin pikaisesti vielä muutaman tuikun. Eikä se boksi vieläkään tyhjä ole, mutta onpahan jotain, mistä jatkaa jämien keräämistä. Kynttilöiden kulutus tietysti on vähentynyt sitä mukaa kun valon määrä on lisääntynyt, mutta jos tämänaamuisen kaltaisia sumuja nähdään vielä enemmänkin, niin lisävalo ei ole lainkaan pahitteeksi.

I’ve been collecting wax chunks from burnt candles for some time now. A couple of days ago I spent three hours sitting in the garden – playing a witch stirring her cauldron – and here’s the result: recycled candles, a bit funny and uneven, but cute all the same. I melted the wax and poured it into old miniature pots that I saved from ending up in refuse dump last summer. When I still had quite a bit of wax left after that, I made a few tea lights! This project is sure to be continued once I’ve burnt all my new candles. The spring and summer days are, of course, very long and light here – but it was so foggy this morning that I definitely didn’t mind a bit of extra light.

3 thoughts on “Kevätvaloa kansalle

  1. qaws says:

    Söpöisiä kynttilöitä :) Itsekkin olen kerännyt jämiä ja meinannut tehdä uusia kynttilöitä, en vain ole löytänyt sydänlankaa muualta kuin nettikaupoista…

    • Lorainne says:

      Minä käytin ihan tavallista puuvillalankaa, jonka nyöritin ja uitin sulassa steariinissa! Olen myös nähnyt sydänlankaa ainakin Sinellissä. :)

Kirjoita kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s