Jämävärit

ruutu1

Minulle käy useimmiten niin, että kaikki langanjämät ovat joko tylsän värisiä tai sitten muuten vain sellaisia, ettei niistä tee mieli tehdä oikein mitään. Nyt tilanne on kuitenkin aivan toinen: jostain syystä minulle on jäänyt varastoon valtaisa kasa ihania violetteja, punertavia ja murrettuja ruskeanharmaita sävyjä, joista on ilo värkkäillä kaikenlaisia pikkuprojekteja. Ja parasta on se, ettei tuo kasa näytä hupenevan sitten millään!

Most of my yarn leftovers are either boring in colour or have too much or too little of something to be really useful. So I was genuinely surprised to find a big pile of lovely purples, greys and other pretty colours in my yarn basket! And the best thing is, they don’t seem to give out no matter how much I use them for my little projects.

myssy1

myssy2

Jo kauan käytössä ollut pipo oli ensimmäinen näistä taivaallisista jämistä kyhätty projekti. Alunperin virkkasin tuolla beigehtävällä pohjavärillä pipon 101 ideaa -lehdestä löytyneellä ohjeella, mutta vielä vähän kehittymätön käsialani oli sen verran löyhää, että lörppäpiposta tuli vähän liiankin lörppä. Purkuun meni siis, ja uudelleen aloittaessani sain idean jämäraidoista. Eipä tuota oikein voi enää samaksi pipoksi sanoa, kun silmukkamäärätkin ovat jotain aivan muuta. Nyt pipo on kuitenkin käyttökelpoinen ja mukava päässä – ja tuplaa kesällä lankakorina!

I’ve had this beanie for quite a long time already, and I love it. It’s comfortable and functional – much unlike the first version I made, a loose and falling thing. I frogged it and started all over again, coming up with a new plan that doesn’t really look like the model at all. And look: in the summer my beanie doubles as a yarn container!

ruutu3

ruutu2

Minulla olisi juuri nyt kamala hinku aloittaa jotain suurempaa kuin koskaan – vaikka villatakki – mutta aika ei anna myöten edes sen vertaa, että saisin päätettyä mallin. Siispä käytän pienet vapaahetkeni brittimurhasarjojen äärellä pikkujuttuja virkkaillen. Isoäidinneliö tulee tuon kuvissakin näkyvän päiväpeiton jälkeen niin selkärangasta, että se on useimmiten ensimmäinen vaihtoehto, kun käsissä on koukku ja edes pieni kerä lankaa. Tähän tyynynpäälliseen meni 25 neliotä, vanha tyynyliina ja parit Midsomerin murhat.

At the moment I really feel like making something big, a cardigan, perhaps, but don’t have time to search for a suitable pattern, let alone start the project. So I spend the little free time I have watching British murder series with a crochet hook and a ball of yarn. The most obvious thing to make is a granny square, so I made a few. This cushion cover took 25 squares, an old pillowcase and a couple of Midsomer murders.

tähdet

tähdet2

Kun kaikki kolmattakymmentä neliötä olivat valmiina, piti keksiä jotain muuta – ja äkkiä ennen kuin Burtonin Liisa ihmemaassa alkoi. Ravelry pelasti jälleen ja heitti minulle tämän ohjeen. Koko nauhaan meni Liisa ja vähän Komisario Lewisia. Ja katsokaa: aurinko paistaa, hurraa!

After I’d finished making the squares, I had to come up with something else – and fast, because Tim Burton’s Alice in Wonderland was about to start on TV. Ravelry gave me this pattern. The entire bunting took the Alice and a bit of Inspector Lewis. And look: it’s the Sun! Hooray!

tähdet1

2 thoughts on “Jämävärit

  1. Phedra says:

    Kivoja juttuja olet jämälangoista saanut aikaiseksi. Mullakin on vähän sama ongelma kun tuntuu ettei ihan hurjan kirjavia sukkiakaan viitsisi tehdä mutta ehkäpä se olisi kokeilemisen arvoista.

Kirjoita kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s