Kurpitsoita ja alruunoita

Vanhan Ihmemaan puolella minua seurailleet saattavat muistaa Potter-teemaisen pienoishuoneen, jonka suhteen minulla oli iso kasa suuria suunnitelmia mutta ei yhtään niin paljon kykyä tai innostusta tarttua toimeen. Nyt olen löytänyt inspiraation ja punaisen langan, ja tulosta alkaa syntyä. Asukaskin uskaltautui viimein esittelemään itsensä, ja oikein yllätyin, miten merkittävän henkilön olenkaan luomukseeni saanut asustamaan; kyseessä on itse Helga Puuskupuh, yksi Tylypahkan noitien ja velhojen koulun perustajista. Tämä Helga on kuitenkin vielä nuori, rohkeasti vihreätukkainen ja innokas tekemään erilaisia taikakokeiluja. Täytyyhän sitä kokeilla kaikenlaista, jotta tietää sitten, mitä koulussa pitäisi opettaa! Erityisesti yrttitieto on Helgan sydäntä lähellä. Rakkaiden kasvien hoito onnistuu pian paremmin, kun niiden alle saadaan kunnon pöytä.

A couple of years back I started my Harry Potter roombox project with tons of great plans but not that much enthusiasm to carry them out. Now I’ve caught the drift and managed to make some progress in the room. I even found out who’s living there: none other than Helga Hufflepuff, one of the founders of the Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. The young Helga is green-haired and loves to experiment with all sorts of magic. Well, you must try out everything to know what to teach! Herbology is something Helga is very fond of, and once she’ll get a table to put all her dear plants on, it will be a lot easier to look after them.

IMG_3730m

IMG_3738m

Koska Helga on brittinoita, ei hän pärjää ilman teetä. Ja katsokaas tarkkaan; kirjahyllyssä lymyilee joku…

A British witch like Helga can’t cope without tea. Can you spot someone hiding in the bookshelf?

IMG_3753m

Lymyilijä on Timo, kutistettu pää. Timon nimen takana on tarinakin: suunnitellessani tekosiani vihkoon yritin kirjoittaa “kutistettu pää (fimo)”, mutta äffä jäi epähuomiossa vähän lyhyeksi, ja muistiinpanoja läpi lukiessani ihmettelin, kenenkäs timon pää tässä nyt on pölkyllä.

It’s Timo the Shrunken Head. Timo is a finnish name that I came up with when I wrote fimo in a hurry and made a slight spelling mistake.

IMG_3735m

Kun illalla olin asetellut kaikki uudet esineet paikoilleen, siirsin koko hökötyksen syrjempään, etten pimeässä kompastuisi siihen. Seuraavana päivänä tulin hämärässä kotiin ja etsiskelin jalalla jatkojohdon katkaisijaa saadakseni vähän valoa. Jalka löysi minikasvihuoneen pleksin. Hups. Mutta eihän noitien talojen tarvitse olla ihan just?

After carefully setting all the new items in their places I moved the whole house next to the wall to avoid stumbling on it in the dark. The next day I came home and it was dim in my room, so I started fumbling for the switch of the extension cord to get some light. My foot found the perspex on the roombox. Oops. But a witches house doesn’t have to be in tip-top condition, does it?

Advertisements

3 thoughts on “Kurpitsoita ja alruunoita

 1. Matleena says:

  Ää tää on niin makee! Vitsit mun tekis mieli tulla teille kylään viikoks tai jotain – en tiiä, se mun epämääränen syömishäiriön alku alkaa olla selätetty ja mulla niin onnellinen olo; en enää kyttää jokasta kaloria ja pode huonoo omatuntoo jokasen suupalan jälkeen, on töitä, joku joka rakastaa. Jotenki kaikki sujuu niin omalla painollaan ja ei vitsit. Toivottavasti tuut kesällä tänne, muuten voi olla et mä tuun käväsee siellä tai jotain!

  • Lorainne says:

   Ihana kuulla, että asiat menee hyvin, murunen! ♥ Tarkoitus on kyllä kovasti päästä sinne päin, kattelin tossa viikonloppuna matkakuvia ja haluan vaan takas niin paljon etten osaa sanoa.

   • Matleena says:

    Tunne tuttu — kyselin Michaelielta ja jos Glasgowhun tahot tulla niin kyllä meiän sohvalle voi muutamaks yöks majottautuu :) Sori että oon kirjotellu niin huonosti, vähän nyt postimaksut hirvittää haha :D xx

Kirjoita kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s