Rokkilapsoset

Kovin montaa asiaa en yläasteajoiltani kaipaa, mutta lämmöllä muistelen sitä Sturm und Drang -huumaa, keikkoja ja kavereita, joihin tutustuin bändin ansiosta. SuD-paitoja löytyy kaapista edelleen muutama, vaikka eivät kovin ahkerassa käytössä olekaan. Yhtä mallia minulla oli vahingossa kaksin kappalein, joten uhrasin toisen ja väsäsin pienen nostalgiakassin; kuvassa on se aito SuD, alkuperäinen kokoonpano kaikkine Henkkoineen ja Alexeineen.  Kassin ohje löytyy Melindan blogista – sovelsin vain sen verran, että tein rypytyksen käsin ja virkkasin kädensijat pehmentämään vähän.

One of the very few things I miss from the years I spent in secondary school is my favourite band of the time, Sturm und Drang. I loved the gigs and the friends I made there. I still have all the band t-shirts in my wardrobe, and since two of them were identical, I decided to sacrifice the other to make a nostalgic tote bag. You can find the tutorial in Melinda’s blog – the only changes I made were to sew the gathers by hand and crochet handles to make it more comfortable to carry.

IMG_3591m

IMG_3604m

IMG_3594m

IMG_3602m

Olen toivoton tohelo mitä ompelemiseen tulee, ja nytkin meinasin heittää kassin kaivoon pariinkin otteeseen. Jollain ihme sisulla selvisin kuitenkin loppuun asti – onneksi. Tajusin siinä tuskaillessani, että eipä sillä mitään väliä ole, vaikkei joka sauma ole suorassa; vino on enemmän minun näköiseni. (Ja Piikolle terveisiä: eikös se niin ollut, että kun kaikki on vinossa, niin näyttää ihan suoralta?) Eilen ostamani Sanna Vatasen ihanainen jämälankakirja tukee päätelmääni. Ei tarvitse olla sitä suorinta ja symmetrisintä, kun vain käyttää mielikuvitusta  – ja yleensä melkein on parempi kuin just.

I’m quite hopeless when it comes to sewing, and I nearly gave up hope when making this bag. Fortunately I did manage to finish it in the end. I realised it doesn’t really matter if the seams aren’t all straight – the more askew the more it looks like me. Yesterday I bought a lovely book about using all the yarn leftovers in you cupboards, and it seems to agree with me; you don’t need worry about making everything perfect and symmetrical. I’ts more important to be creative.

2 thoughts on “Rokkilapsoset

Kirjoita kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s