Ideoita pää täysi

Joululahjasaldo on tällä hetkellä kuusi paria naisten sukkia.  Puikoilla ovat yhdet sukat ja eräs murheenkryynihuivi, ja jonossa odottavat vielä kärsivällisesti ainakin kahdet miesten sukat, joogasukat, pipo ja pikkusiskolle niin sanottu mysteerimikitin (termi on tuttu niille, jotka ovat joskus katsoneet Mikki Hiiren kerhotaloa) – en siis tiedä vielä yhtään, mitä siskonen tulee saamaan. Lahjoja syntyy kuitenkin onneksi sen verran tiuhaan ja tasaisena virtana, etten ehdi panikoitua. Joulukalenteriluukutkin on nyt lähetetty Matten aattoluukkua lukuunottamatta. :)

The state of affairs is as follows: six pairs of women’s socks done; another pair and an ordeal of a scarf on the needles; at least two pairs of men’s socks, a pair of yoga socks and a hat of some kind to go – plus a mystery mouseketool for my sister (you’ll know the term if you’ve watched Mickey Mouse Clubhouse), meaning I’ve now idea what it’s going to be yet. No panic.

Kauan sitten syntynyt sormineulottu huivi on nyt talven lähestyessä päässyt käyttöön. Lanka on Pirtin kehräämön ihanaa hahtuvalankaa – 100-prosenttista villaa, joten palele ei. Alimmaisen kuvan pilateskäytössä olevien joogasukkien valmistumisesta on vielä pidempi aika. Mikä vaan, missä on pöllöjä, on ihanaa – tykkään siis! (Pöllöt tehty tällä ohjeella.)

I made this finger-knitted scarf a long time ago, and now that winter’s coming, I’ve taken it into use. It’s about as warm as it could get! The yoga socks below are mostly used in pilates classes, but they work there just as well. Love the owls – I used the chart from this pattern.

Aloin tuossa mietiskellä, miten vähemmistössä minun ikäiseni ovat käsityöblogimaailmassa. Sain sitten ehkä vähän hullun ajatuksen – pitäisikö meidän liittyä yhteen ja perustaa jonkinlainen sanotaan nyt vaikka kahdenkympin molemmin puolin olevien käsityöihmisten porukka/sähköpostilista/mikävaan? Mielessäni pyörivät esimerkiksi erilaiset hyväntekeväisyystempaukset; voisimme yhteistuumin vaikka virkata isoäidinneliöitä ja lahjoittaa peittoja. Onhan näitä hyväntekeväisyysryhmiä olemassa jo, mutta meillä olisi jotain yhteistä – ikä. Sitä paitsi oletteko koskaan ajatelleet, että mehän teemme tärkeää työtä, kun pidämme yllä käsillä tekemisen perinnettä, vaikka se on nuorten keskuudessa katoamassa? Miettikääpä sitä, hah. Kommenttiboksiin saa jättää ajatuksia siitä, onko tämä ihan tyhmä idea vai ei. Jos joku tällainen kohderyhmään itsensä lukeva haluaa lähteä mukaan tähän toistaiseksi yhden ihmisen projektiin, niin on sitten hyvä ja hihkaisee!

//Edit. Teenpä vaikka niin, että keräilen kiinnostuneiden sähköpostiosoitteet ja laitan jossain vaiheessa postia tulemaan, niin saadaan homman suunnittelu alkuun! :)

10 thoughts on “Ideoita pää täysi

 1. Sukkailija ent. Kangaskasa says:

  Kylläpä on ihana huivi, ja varmasti lämmin!! Joogasukat myös todella symppikset ja pöllöt ihquja!

  Minä en hihkaise iän puolesta sulle, mutta neulonta/käsityö/askartelu – piperrysosastolla ollaan. Oletko huomannut, että Neulekahvila kokoontuu joka tiistai klo 18-20 “peräkahvilassa”? Siellä on mukava tunnelma ja porukkaa käynyt kivasti. Nyt kun se on uusittu, niin on viihtyisä paikka.Tule sinäkin :)

  • Lorainne says:

   Olen huomannut, jo monta viikkoa on ollut tarkoitus liittyä seuraan, mutta aina on tullut jotain. Tänäkin tiistaina on menoa, mutta jos sitten vaikka seuraavana! :)

 2. Melinda says:

  Tollainen kuulostaisi kyllä kivalta! En ite ainakaan oo koskaan törmännyt “nuorten käsityö-piiperrys”- ryhmään, juttu mielletään ennemminkin vanhempien ihmisten touhuksi. Mutta jos saat ihmisiä mukaan ja ootte toteuttamassa jotain projektia, hihkaiseppa mulle!

 3. Valpuri says:

  Kuulostais hyvältä tuommoinen oma porukka ja itsekin itseasiassa olisin kiinnostunut osallistumaan näihin hyväntekeväisyystempauksiin. Myös jokin Indiedaysin tapainen sivusto voisi olla ihan mukava, jolloin voisimme pitää hyvin yhtä ja tuntisimme kuuluvamme porukkaan, josta myös muut tietävät ja voivat lukea.

 4. Ronja says:

  Olen ehdottomasti mukana tuossa porukassa! Joku yhteinen blogi ja hyväntekeväisyystempaukset kuulostavat hurjan kivoilta. :) Tapaamisiakin voisi järjestää niin pääsisi jutulle samanhenkisten ihmisten kanssa! Omilta seudulta ei nimittäin ainakaan ole käsityönuoria löytynyt…

 5. laura says:

  Kuulostaa tosi kivalta idealta! Meitä nuoria käsityöntekijöitä kun ei tunnu niin hirveästi olevan tai ainakaan toiminta ei ole niin näkyvää. Käsitöiden tekeminen mielletään niin usein vanhojen ihmisten jutuksi, vaikka niin ei ole. Olen valmis muuttamaan ihmisten käsityksiä ja samalla puuhastelemaan muiden käsitöistä kiinnostuneiden kanssa.

 6. Taru says:

  Ihan loistava ajatus, mukana ollaan vaikken ihan hirveästi blogiin ehdi omista töistä pistää kuvia:) jos vaan mukaan mahtuu niin I’m in!
  PS. Ihanat noi kantapäättömät sukat <3

Kirjoita kommentti

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s